A nap videója Média és szórakozás Zene, filmzene

Itt az ’56-os dal hivatalos klipje – Hallgasd meg ezt a csodálatos dalt! – VIDEÓ

56-os dal

Elkészült az 1956-os emlékév hivatalos dala és imázsfilmje. A dal angol változatban is hallható lesz Land of the Free címmel.

Itt az ’56-os dal hivatalos klipje - Hallgasd meg ez a csodálatos dalt! - VIDEÓ

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, az 1956-os emlékévet szervező bizottság ügyvezető elnöke elmondta: legfontosabb céljuk, hogy a megemlékezésbe minél szélesebb körben kapcsolódjanak be különböző emberek, közösségek, és minél gazdagabb formában mutassák be azt, hogy mit jelent számunkra 1956, a forradalom és szabadságharc.

Hozzátette: már több száz sikeres pályázó valósíthatja meg tervét a kormány által biztosított támogatásból. Gazdagodnak a formák is, és mélyül a tartalom – hangsúlyozta, hozzátéve: egy ilyen évforduló arra is lehetőséget adhat, hogy 1956-ról többet megtudjunk, hiszen számos részletet, tényt, összefüggést eddig kevésbé ismertünk.

Felhívta a figyelmet arra, hogy ma már egyre kevesebben vannak azok, akik aktívan részt vettek az eseményekben, ezért fontos az akkori legfiatalabb korosztály emlékeinek összegyűjtése. “Elmennek az élő tanúk, a hősök, az áldozatok, a mártírok” – mondta, hozzátéve: ezért is szomorú, hogy 2006-ban elmulasztottuk az esélyt. Mint rámutatott, nekik jár az elégtétel, az emlékév nekik szól, hogy azt gondolhassák, mégis van történelmi igazságtétel.

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Egy hajléktalan kutya szomorú élettörténete, ami “happy endings”.. végződik (Oszd meg!)

Géza

Három éven belül érkeznek a mozikba A szürke ötven árnyalatának folytatásai

info

Titokban lett milliomos Judit

Edit