Image default
Külföld

Itt a rendőrség legfrissebb közlése: ennyien sérültek meg a manchesteri késelés során

Három ember sebesült meg egy késelésben Manchester belvárosában pénteken.

Az eset az Arndale Centre bevásárlóközpontban történt, melyet ki is ürítettek, tudatta a rendőrség beszámolójában. A manchesteri rendőrség jelentése először négy, a nem sokkal későbbi pedig öt sérültről számolt be, a legutóbbi, péntek délutáni tájékoztatás szerint azonban három embert, köztük két nőt és egy férfit vittek kórházba szúrt sebekkel a késelést követően, mindhármuk állapota stabil. A késelés nem követelt halálos áldozatot.

A mentők a helyszínen is elláttak egy nőt, aki nem a késelés során szerezte sérülését, arra azonban a rendőrség nem tért ki, hogy neki milyen sérülése volt, csak annyit közöltek, hogy nem szorult kórházi ellátásra.

A gyanúsítottat a rendőrök elektromos sokkolóval terítették le, majd ezt követően őrizetbe vették. A helyi rendőrség péntek délután közölte a gyanúsítottról, hogy egy negyvenes éveiben járó férfi. A hatóságok azt is közölték, hogy a férfit elszállították kihallgatásra, és súlyos erőszakcselekménnyel gyanúsítják.

A rendőrség közleményében arról nem írt, hogy az esetnek terrorizmushoz lenne köze, és szóvivőjük a késelés után tartott sajtótájékoztatójában közölte, hogy a vizsgálatot az incidens helyszínéből és jellegéből adódóan az északnyugat-angliai terrorelhárító rendőrségi szolgálat irányítja. A szóvivő hangsúlyozta, hogy a hatóságok jelenleg nyitott kérdésként kezelik, hogy a támadót milyen indítékok vezérelték.

A közösségi médiában megjelent fotók egy földön fekvő, megbilincselt férfit mutatnak, akire egy rendőr elektromos sokkolót szegez. – írta meg az MTI.

Forrás: MTI

Fotó: MTI – EPA

Hasonló hírek

Újabb terrorriasztást adott ki az USA Ankarára

Edit

Ankara magyarázatot vár az újabb légi incidensekre

info

Önállóan radikalizálódott a baltás támadó

Edit