Image default
Otthon, lakberendezés, kert

Itt a nagy kerti bútor trükk: szép lesz a csúnya, tiszta a régi!

Nem kell ki­dobni a be­szür­kült mű­anyag szé­ke­ket, asz­ta­lo­kat! Hó­fe­hérré va­rá­zsol­ha­tók egy­szerű házi mód­sze­rek­kel!

Itt a nagy kerti bútor trükk szép lesz a csúnya, tiszta a régi!

Akárhol is tárolod műanyag kerti bútoraidat, a tél nyomot hagy rajtuk. Sokszor siralmas, amit szezonnyitáskor látsz a székeken, az asztalokon. Levakarhatatlannak tűnő szürke foltok boríthatják a műanyagot, mintha porózus penész kövült volna a teljes felületre. Annyira szánalmas az összkép, hogy az ember tényleg a kuka legmélyére dobná a reménytelenül csúnya kerti holmit.

Itt a nagy kerti bútor trükk szép lesz a csúnya, tiszta a régi! 1

Nehogy megforduljon a fejedben ilyesmi!

Vétek lenne kidobni a teljesen jó műanyag székeket!

Mert mi valójában a csúnya szürkeség, ami borítja? A tél során a hőmérséklet különbség hatására kicsapódik a pára a székeken. Ez a jelenség akár többször is előfordulhat a tárolás néhány hónapja alatt. A páracseppeken pedig mikroszkopikus élőlények telepszenek meg, akár telepeket alkotva. Aztán ahogy elpárolog a nedvesség, rászárad a bútorra ez a bizonyos telep.

Jó hír viszont, hogy bármennyire is lehetetlennek tűnik, ez a szürke foltosodás könnyen eltávolítható!

1. módszer: Tegyél egy vödör vízbe 2 dl ecetet és 1/2 dl mosogatószert. Ezzel dörzsöld át alaposan a széket, majd öblítsd le.

Itt a nagy kerti bútor trükk szép lesz a csúnya, tiszta a régi! 2

2. módszer: Domestossal alaposan dörzsöld át a székek felületét.  Hagyd hatni egy félórát, majd erős dörzsis szivaccsal  tisztítsd át.

Itt a nagy kerti bútor trükk szép lesz a csúnya, tiszta a régi! 3

3. módszer: Fújd le hideg zsíroldóval az elkoszolódott műanyag kerti bútort. Hagyd hatni a szert legalább fél óráig. Utána öblítsd le és alaposan törölgesd át!

Itt a nagy kerti bútor trükk szép lesz a csúnya, tiszta a régi! 4

Mielőtt azonban nekivágnál a munkának, próbáld ki az általad választott szert, hogy hat. A műanyag székek alapanyaga sem egyforma!

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Az ecet igazi csodaszer a kertben, használd te is!

Mazsi

Még nem ültetted el a paradicsomot? Így hozd be a lemaradást!

Mazsi

Házi praktikák a vízkő ellen!

info