Image default
Technika, kommunikáció

Itt a nagy hibalista: ezek a telefonok romlanak el leggyakrabban

Kiderült, hogy mely telefonok milyen hibákkal küszködnek leggyakrabban.

A Blancco nemzetközi felmérésének tanúságai alapján a telefonok gyenge pontjainak a wifi, a kamerák, a hangszórók és a mikrofonok számítanak. Az androidos és az Iphone készülékek közös gyenge pontja a headset, de alapvetően más hibákkal szoktak szervizbe kerülni.

Az androidoknál elsősorban az első kamera vakuja és a hátsó kamera szokott tönkremenni, de bőven akadnak gondok a képernyővel és a GPS-modullal is.

Az iPhone-ok esetében a legnagyobb gondot az akkumulátor elavulása jelenti (8,6%), de bajok akadhatnak a vezeték nélküli kapcsolódással (5%), az élő hívással (3,5%) és az ujjlenyomat-olvasóval (1,5%).

Az androidos készülékek közül a leggyakrabban (7,4 százalékban) az Oppo Realme modelljénél észleltek hibát, a meghibásodási toplista másik két dobogós szereplője a OnePlus 6 és a Xiaomi Redmi Y2 (5,7, illetve 4,6 százalékos meghibásodási aránnyal). A negyedik és ötödik helyezett a (Huawei) Honor 7X, illetve a Xiaomi Redmi 5-ös modellje.

Iphone-oknál a 6 és 6S modell kezdett mostanra gyengélkedni, de ezek már idős modellek. A fiatalabbak közül sorrendben a 7, a 7 Plus és a 6S Plus a legrakoncátlanabb – írta a hvg.hu.

Forrás: HVG

Hasonló hírek

Megmutatjuk a módszert az elveszett Facebook-fiók helyreállítására

Edit

Barry Simon amerikai kutató kapja az MTA Bolyai János Nemzetközi Matematikai Díját

info

Csak egy zip fájl és annyi

Edit