Hirmagazin.eu
Főoldal » Itt a lista – így látogathatók most a turistaparadicsomok
Külföld

Itt a lista – így látogathatók most a turistaparadicsomok

Éledezik az idegenforgalom, a CNN segítségével összeszedtük, hogy áll a nyitás a világ legkedveltebb turistacélppontjaiban.

Bali

Eddig sikeresen távol tartotta a koronavírust a szigettől, kevesebb mint 35 esetről és négy halálos áldozatról tudnak. A jelenlegi tervek szerint októbertől fogadnak majd turistákat, ha a fertőzési ráta alacsony marad. Bali gazdaságát tönkretette a járvány, ennek ellenére csak nagyon óvatosan merik majd megnyitni a határokat.

Ciprus

A szigetország újraindítaná a gazdaságát a járvány után, ezért a kormány átvállalná azoknak a turistáknak minden költségét, akik nyaralás közben betegednek meg. Egy 100 ágyas koronavírus-kórházat tartanak fenn a turistáknak, és mellette egy 550 fős karanténhotelt is. A szállodák június 1-jén nyitottak, a légi közlekedés június 9-én indult újra, de egyelőre csak bizonyos országokból fogadnak turistákat, első körben 13 országból, köztük Magyarországról. A listát folyamatosan bővítik, ahogy változik az egyes térségekben a járványügyi helyzet. Az utasoknak negatív tesztet kell felmutatniuk érkezéskor, lázmérésen esnek át, és a tartózkodásuk idején is tesztelhetik őket.

Egyesült Arab Emírségek

A szállodák már kinyitottak, de csak korlátozott számban fogadhatnak helyi vendégeket. Dubajban a szállodavendégeknek kötelező maszkot viselniük, és kizárólag a korábbi vendég távozása után 24 órával foglalhatják el a szobájukat. Abu-Dzabiban is kötelező a szállodákban maszkot viselni, míg a személyzet csak negatív koronavírusteszttel térhetett vissza a munkába. Számos bevásárlóközpont és étterem is megnyitott, de a nemzetközi járatok továbbra is fel vannak függesztve.

Egyiptom

Havi egymilliárd dollár bevétele származik az országnak a turizmusból, ezért minél hamarabb újraindítanák, de egyelőre csak a szállodák egy része nyithatott ki, és ott is csak hazai vendégeket fogadnak korlátozott számban. Július elsejétől ismét elindulhatnak a nemzetközi légi járatok, és a járvány által kevéssé érintett részeken már külföldi turistákat is fogadnának.

Franciaország

A világ leglátogatottabb országa bezárkózott, az unión kívülről érkezőkre még mindig 14 napos karantén vár, és ez érvényben marad legalább július 24-ig. A kormány már jelezte, nem fogja elkapkodni a határok megnyitását a turisták előtt, de a szállodák és éttermek június 2-tól már fogadhatnak vendégeket.

Görögország

A turizmus adja az ország bevételeinek és munkahelyeinek ötödét, ezért nem meglepő, hogy június 15-től megnyitottak a szállodák, július elsejétől érkezhetnek a repülők is, de egyelőre csak 29 biztonságosnak tartott országból – köztük Magyarországról –, viszont az onnan érkező turistáknak sem negatív tesztet nem kell bemutatniuk, sem karantén nem vár rájuk.

Németország

Egyelőre csak az uniós polgárok előtt nyíltak meg a határok, és az európai turizmustól várják az idegenforgalom fellendülését. A szállodák nagy része még ki sem nyithatott, és június 29. előtt nem is tervezik az enyhítések újabb szakaszát.

Málta

Csak július elsején nyitják meg ismét a határokat 17 ország, köztük Magyarország polgárai előtt, de a szigeten egyelőre csak oda mehetnek a turisták, amelyeket a kormány biztonságosnak nyilvánít. A jelenlegi ütemterv szerint július 15-től jöhet majd a teljes határnyitás.

Nagy-Britannia

A külföldről érkezőkre továbbra is 14 napos karantén vár, a megszegőire pedig akár 1500 fontos bírság. A repülőjáratok mindössze tíz százaléka közlekedik, így idegenforgalomról még jó ideig nem is lehet beszélni a szigetországban.

Olaszország

A járvány által igencsak sújtott országba június 3-tól az uniós polgárok már beléphetnek anélkül, hogy kéthetes karanténba kellene vonulniuk, noha tudja kormány, ez kockázatot jelent. Kinyitottak az éttermek, a kávézók, a múzeumok, sőt látogatható a Szent Péter-székesegyház és a pisai ferde torony is.

Portugália

Portugália május óta enyhíti a korlátozásokat, de az EU-n kívülről érkező járatok továbbra is fel vannak függesztve. A schengeni országokból és társult tagállamokból, valamint az Egyesült Királyságból engedélyezett a beutazás, Olaszország és Spanyolország kivételével. Az országhoz tartozó egyes szigeteken még szigorúbb előírások vannak, az Azori-szigetekre 72 óránál nem régebbi negatív teszteredménnyel lehet beutazni, míg Madeirán kötelező a 14 napos karantén kivéve, ha 72 óránál nem régebbi negatív teszteredménnyel rendelkezik az utazó.

Spanyolország

Itt voltak a legszigorúbb korlátozások Európában, de fokozatos az enyhítés, június elején megnyíltak a strandok, a szállodák egy része ismét fogadhat vendégeket, és július elsejétől az uniós turisták karantén nélkül léphetnek az ország területére. A tervek szerint biztonsági folyosókon, úgynevezett utazási buborékokban érkeznének a nyaralók meghatározott országokból, így csökkentenék minimálisra a fertőzés kockázatát.

Thaiföld

Az egyik kedvelt turistacélpont március óta zárva van a külföldiek előtt, és az utolsó negyedév előtt nem is tervezik a megnyitását, de akkor is csak meghatározott területekre engedik majd a vendégeket. A nemzetközi légi járatokat beszüntették, de a belföldi turizmus elindult, több nyaralóhelyen már megnyithattak a hotelek.

Törökország

A belföldi légi közlekedés június 1-jétől újraindult, a török nemzeti légitársaság pedig június közepétől indította újra egyes járatait. Június 11-től érkezhetnek külföldi állampolgárok a kéthetes kötelező karantén nélkül. Az éttermek, kávézók, parkok, strandok és múzeumok is újra fogadnak látogatókat június 1-jétől.

Nyitókép: Állítsuk meg a koronavírust! Felirat a homokban Nápoly Posillipo nevű városrészének tengerpartján 2020. május 9-én. MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco
infostart

Hasonló hírek

Rémisztő tervek: ennyi migráns jön Európába

Mazsi

Még a tűzoltók is megdöbbentek: egy férfiasságot kellett kiszabadítaniuk

Mazsi

Szörnyű rémtett: A testét árulta ez a férfi, hogy terjessze a HIV-vírust

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!