Hirmagazin.eu
Főoldal » Itt a kormány új csodafegyvere
Életmód hírek

Itt a kormány új csodafegyvere

Drámai adatok az egészségügyi elvándorlásról. A súlyos szakdolgozóhiány megállítása érdekében az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az ÁEEK közösen írt ki ösztöndíjpályázatot az ápolótanulóknak és mentorprogram is lesz.

Több mint 320 egészségügyi szakdolgozó kért 2017 első fél évében külföldi munkavégzéshez hatósági bizonyítványt – derül ki az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) adataiból. Idén az év első hat hónapjában háromszázhuszonhét ápoló hagyta el külföldi munka miatt Magyarországot.

Ötvenegy szakdolgozó 50 év felett is inkább valamelyik külföldi kórházat választotta,

a hatósági bizonyítványt kérők között egy tucat 24 év alatti volt, a többiek pedig 24–50 év közöttiek – írta a Világgazdaság. A szakdolgozók közül százharmincan Németországban találtak jobban jövedelmező állást, ötvenheten Ausztriát választották, negyvenhárman pedig az angol egészségügyben dolgoznak a magasabb fizetés miatt.

A súlyos szakdolgozóhiány megállítása érdekében az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az ÁEEK közösen írt ki ösztöndíjpályázatot az ápolótanulóknak.

  • Várhatóan 3200 egészségügyi hivatást választó tanuló részesülhet ösztöndíjban, amelynek mértéke havi 40 ezer forint is lehet.
  • Az ösztöndíj feltétele, hogy a szakképesítés megszerzését követően legalább annyi ideig kell a fiataloknak valamely hazai közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál – a megszerzett szakképesítésnek megfelelő munkakörben – dolgozniuk, amennyi ideig az ösztöndíjat kapták.
  • A program sikerét mentorhálózat is segíti.

Forrás: inforadio.hu, vg.hu

Hasonló hírek

Valamire készül a kormány az egészségügyben

Géza

Mi lett vele? Új kihívások után kutat az első magyar pilótanő – Nem találja ki, mit csinál most Czigány Ildikó

Géza

Heti kétszer almaecetet dörzsöl a bőrébe. Az ok? Ma este kipróbáljuk mi is!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------