Hirmagazin.eu
Főoldal » Itt a kölni botrány svéd verziója
Külföld

Itt a kölni botrány svéd verziója

forrás: www.ft.com

Tömeges nemi zaklatás ügyét titkolta el a svéd rendőrség egy két évvel ezelőtti fesztiválon. Egy afgán fiatalokból álló társaság állítólag 11-12 éves lányokat fogdosott az ifjúsági programsorozaton – írja a Dagers Nyheter napilap. A svéd rendőrség megkezdte a nyomozást az incidenssel kapcsolatban.

 Itt a kölni botrány svéd verziója

A lap információi szerint 50, főleg afgán fiatal követte el a két évvel ezelőtti szexuális támadásokat, és egy nemi erőszakról is érkezett bejelentés.

A támadásokat a 2014-es “We Are Sthlm” elnevezésű kultúrfesztiválról jelentették, és még megerősítésre várnak. De ettől függetlenül a kölni történtekhoz hasonló, vagy még nagyobb politikai botrányt is okozhatnak Svédországban. A bevándorlás-ellenes Svéd Demokraták pártja hónapok óta irányítja a politikai hangulatot, az elmúlt hónapok közvélemény-kutatásai is alátámasztják sikerüket.

Politikai háttér az elhallgatás mögött?

A fesztivált felügyelő rendőrök vezetője, Peter Agren szerint a bevándorlók által elkövetett erőszak eltitkolása sokszor azért történik, mert “a rendőrök inkább nem mondják el, mi történt, mert azzal a Svéd Demokraták kezére játszanának”.

A párt elnöke, Bjorn Soder úgy gondolja, ilyen botrányra még nem volt példa. Az Express magazinnak adott interjúban elmondta, hogy azonnali nyomozást követelnek, mivel számtalan helyszínen, rengeteg lánnyal történhetett már hasonló erőszak.

Svédország Németországgal karöltve évek óta bevándorláspárti politikát folytat, a skandináv országban kaphattak először állandó lakhelyet szíriai menekültek. Az elmúlt években a temérdek migráns befogadását követően krízishelyzetbe került az ország: a 2015-ös év hatalmas menekültáradata északra tartott, és az év végén szó szerint megtelt az ország.

A svéd lap részletes jelentése szerint a belső rendőri vizsgálat kimutatta, hogy valóban molesztáltak fiatal lányokat a fesztiválon, ugyanúgy, mint a korábbi években. De amikor a stockholmi rendőrség átvette a vizsgálat vezetését, ők már csak “viszonylag kevés” bűncselekményről számoltak be.

Dan Eliasson rendőrségi vezető állítása szerint csak vasárnap este szerzett tudomást a két évvel ezelőtti esetről, és rögtön biztosította a publikumot az ügy kivizsgálásával kapcsolatban.

A svédországi szexuális zaklatással kapcsolatos statisztikák már évek óta kiemelt figyelmet kapnak, a bejelentések alapján itt követik el a legtöbb nemi erőszakot Európában. Bár ezek a statisztikák sokszor név nélküli, lezáratlan nyomozásokon alapulnak, az országot féltők legtöbbször azzal érvelnek, hogy a bevándorlók miatt jutott ide az ország.

 

Hasonló hírek

Ausztria: 203 meggyilkolt nő közül 126-ot migráns ölt meg 2017-ben

Mazsi

NATO-erők bevetését követelik a migráns áradat ellen a csehek

Edit

Négyezer eurót fizetett az embercsempészeknek a vízbe fulladt szíriai fiú apja

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!