Főoldal » Itt a félévi bizonyítvány osztás ideje
Életmód hírek

Itt a félévi bizonyítvány osztás ideje

A félévi bizonyítvány tájékoztató jellegű, rávilágíthat a javítandó hibákra, segíthet abban, hogy eldöntsd, hogy hogyan érdemes tovább haladni. Így év végéig lehetőséged van arra, hogy javíts az eredményeiden.

Itt a félévi bizonyítvány osztás ideje
Hogy min és hogyan érdemes javítani, illetve hogy milyen üzenete van még a félévi bizonyítványnak, a Kamasz panasz gyűjtötte össze.

1. Döntsd el, hogy mit szeretnél kijavítani!

Ha nem megy a tantárgy, nem szereted, nem érzed a magadénak, akkor különösen nehéz lesz a javítás. Tedd magad motiválttá: vedd rá magadat a javításra, esetleg jutalmat is kitűzhetsz magadnak. Lehet ez valamilyen tárgyi jutalom, vagy egy élmény. Tekintve, hogy nyár elején arathatod le a sikereket, mondjuk egy élményfürdőzés a haverokkal, jól megérdemelt évadzáró bulizás is szóba jöhet. Ha ez a tantárgy egyáltalán nem a szíved csücske kitűzhet azt is célnak, hogy tartod a színvonalat: nem fogsz javítani, de rontani sem.

Azt is el kell döntened, hogy összesen hány tantárgyból fogsz javítani. Többen abba a hibába esnek, hogy öt esetleg hat tantárgyból is szeretnének (vagy kell nekik) javítani. Ez nagyon-nagyon sok munkát igényel, főleg, ha az alapokkal is probléma van. Mérlegeld, hogy erőforrásaidból mire telik. Esetleg hasonlítsd össze egy olyan tanévvel az eredményedet, amivel meg voltál elégedve. Akkor mennyit tanultál? Tudsz most is annyit tanulni, esetleg több energiád van rá?

2. Tűzd ki a célt!

Reális célok megtervezése sokat lendít a tantárgy javítása felé. Ha most mondjuk kettes lettél történelemből, egy ötös átlag elérése elég reménytelennek tűnik, hiszen nem a féléves, ha nem egész éves munkádat fogják értékelni évvégén. Tehát a hármas érdemjegy sokkal reálisabb, és mindenki büszke lehet egy ilyen előrelépésre.

3. Találj kisebb célokat!

Ha már tudod, hogy melyik tantárgyból milyen eredményt szeretnél elérni, neki láthatsz a terv megvalósításához.  A milliomosok sem egyetlen nap alatt gazdagottak meg. Ha az alapokról indulnak, akkor először egy kisebb magánvállalkozással kezdik, majd ezt fokozatosan bővitik. Mark Zuckenberg sem az egész világon vezette be az ismert közösségi oldalt.

Először csak a helyi egyetemen használták, majd átterjed a többi egyetemre is, míg végül sikere elérte Anglián keresztül Európát is. Kicsiben ezt a tanulásra is tudod alkalmazni. Először elég ha odafigyelsz a mindennapokban, az is sokat segíthet a tanulásban, ha a tanórákon magadba szippantasz egy kis tudást. Ha ez megvan, akkor akkor koncentrálhatsz a kisdogákra. A rendszeres felkészülés a jobb eredmény titka. Ha több kisdolgozat jobban sikerült, akkor már a nagy témazárókra sem lesz annyira megeröltető felkészülni.

4. Kérj segítséget!

Nézd át, milyen tárgyakból kell javítani, és gondold át azt is, hogy mihez lenne szükséged segítségre. A korrepetálás nem szégyen, hasonló esetekben pedig nélkülözhetetlen.

 

Forrás: anna.hu

Hasonló hírek

A lányom tanított életkedvre

info

7 fitt tipp lusta csajoknak

info

Ez a hétvége nem ígér sok jót az allergiásoknak

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------