Főoldal » Itt a Facebook forradalmi újítása: mától tesztfázisban az új funkció
Technika, kommunikáció

Itt a Facebook forradalmi újítása: mától tesztfázisban az új funkció

Pénteken 200 ezer kiválasztott felhasználó számára elérhetővé vált a facebook új szolgáltatása, melynek keretében a közösségi oldalon híreket is olvashatnak.

Az új funkció néhány hónapon belül mindenki számára elérhetővé válik.

Régóta tervben volt a Facebook News szolgáltatás, melynek keretében újságok és hírügynökségek tartalmai válnak elérhetővé a közösségi oldalon. A szolgáltatás pénteken indult el a tesztüzemmel. A hírek szerint többek között a New York Times, a Washington Post és a Bloomberg tartalmai is elérhetők lesznek az oldalon.

A Facebook nem csak a programban részt vevő szolgáltatók tartalmait veszi át, hanem szelektál is azok között. Több újságírót is felvettek arra a feladatra, hogy a „nap sztorija” névre keresztelt tartalmat csinálják. Az első belépésnél mindenki ezt látja majd, utána pedig különböző algoritmusok ajánlanak tartalmat az alapján, mit olvastunk korábban.

Az új funkcióval egyrészt az álhírek ellen akarja felvenni a küzdelmet a közösségi oldal, másrészt bizonyos lapok fizetséget is kapnak azért, hogy megosszák a tartalmukat. Erre utalva mondta pénteken a BuzzFeed vezére, hogy a mai „az internet nagy napja is”.

portfolio

Hasonló hírek

Már a szexet is lecserélnénk egy jó wifire

Mazsi

Elképesztő új funkcióval bővül a Facebook, hamarosan nálunk is elérhető lesz

Géza

Ők az internet legveszélyesebb nevei – így védekezzünk

Edit