Főoldal » Itt a bizonyíték! Napi 8 pohár víz így segíti a fogyást
Életmód hírek

Itt a bizonyíték! Napi 8 pohár víz így segíti a fogyást

A fo­gyó­kú­rás ta­ná­csok kö­zött az első he­lyen sze­re­pel, hogy igyál több vizet. De vajon ez tény­leg segít? A Pre­vent­ion új­ság­írója, Marygrace Tay­lor ki­pró­bálta. Lás­suk az ered­mé­nye­ket!

Egy brit kutatásban a fogyókúrázókat arra kérték, hogy a diétás ételek mellett minden étkezés előtt igyanak meg fél liter vizet. 12 hét múlva kiderült, hogy az étkezés előtt vizet ivók átlagosan másfél kilóval többet fogytak, mint azok, akik enélkül diétáztak. Vajon ez annak köszönhető, hogy a víz miatt a többet ivó csoport tagjai kevesebbet ettek?

Itt a bizonyíték! Napi 8 pohár víz így segíti a fogyást
Fotó. Pinterest

A Prevention újságírója, Marygrace Taylor kipróbálta, mi történik, ha két hétig minden étkezés előtt megiszik két jókora pohár vizet, de semmi mást nem változtat az étrendjén. A kérdés az volt, fogyni fog-e, és kevésbé érzi-e majd magát éhesnek. Vagy egyszerűen csak 20 percenként rohangál majd a vécére?

Itt a bizonyíték! Napi 8 pohár víz így segíti a fogyást 1
Fotó. Pinterest

Először evés előtt körülbelül 30 perccel itta meg a vizet, de semmilyen változást nem érzett. Amikor azonban közvetlenül evés előtt ivott, azt vette észre, hogy nagyjából a korábbi adagok negyedét hagyja a tányéron, ám soha nem érzi éhesnek magát. Ráadásul feltűnt neki, hogy több az energiája – különösen akkor, amikor ebéd után korábban erőtlennek és álmosnak érezte magát.

Itt a bizonyíték! Napi 8 pohár víz így segíti a fogyást 2
Fotó. Pinterest

A két hét alatt valamivel több, mint fél kilót adott le – ez nagyjából megfelel az egészséges fogyás mértékének, és csak annyi történt, hogy több vizet ivott, mint korábban. Vagyis itt a bizonyíték: az evés előtt elfogyasztott víz tényleg fogyaszt! De az tény, hogy sokat fogsz vécére járni (ami viszont kifejezetten hasznos a méregtelenítés szempontjából).

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Kunhalmi Ágnes ajtófutása és Vadai Ágnes sírástettetése – és amit még nem láttunk! Oszd meg!

Géza

Ezzel a kérdéssel ismerheted ki legjobban partnered az első randin

Mazsi

Névnapok július 14-én

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------