Hirmagazin.eu
Főoldal » Itt a bejelentés Sas Józsefről – üzent a humorista a társulatának
Bulvár

Itt a bejelentés Sas Józsefről – üzent a humorista a társulatának

Budapest — Sas József (81) nélkül megy tovább legendás kabaréja: kollégái nem hagyják veszni az agyvérzés óta lábadozó művész „szíve csücskét”.

Ám a gyógyuló Jászai Mari-díjas humorista legfeljebb a február 15-i bemutatón láthatja a végeredményt a Fészek Klubban, egykori társulatának tagjai ugyanis kihagyják Sast az előkészületekből, nehogy túlhajtsa magát, amíg a gyógyulásra kell koncentrálnia.

 A tavalyi Veszélyes évszakok című előadás sikere után Galambos Tibor, a Fészek vezetője kért fel, hogy csináljunk új kabarét, mert igényli a közönség – magyarázta Beregi Péter (74).

– Józsit nem vontuk be a munkába, mert nem akarjuk terhelni, stresszt okozni neki. Ismerem, ha elkezd dolgozni, elkapja a gépszíj, aztán túlterheli magát. Szellemileg friss, de fizikálisan nincs még megfelelő állapotban, jobb, ha pihen. A bemutatóra viszont várjuk!

A világnak görbe tükröt tartó, az Ördög Ürgéje című kabaré első megbeszélésén Beregi mellett Nyertes Zsuzsa (61) és Heller Tamás (73) is ott voltak. A zongoránál Körmendi Péter ül, a jeleneteket pedig Trunkó Barnabás (71) írta.

– Harminc éve dolgozunk együtt, természetes, hogy folytatjuk. A klasszikus kabaré műfajhoz hűek maradtunk, lesznek Hacsek és Sajó jelenetek is – árulta el Trunkó, kiemelve, sokáig bíztak Sas visszatérésében.

– Ameddig tudtuk, toltuk a bemutatót, de a közönség miatt folytatnunk kell, nélküle. Józsi gyógyulni akar, de még nem elég erős. Fáj, hogy a neve hiányzik a színlapról.

A régi szép időkben együtt állt a közönség elé Heller (balról), Sas és Beregi a Mikroszkóp Színpad pódiumán / Fotó: RAS Archívum

A társulatba új szereplő került, Schmuck Andor (49) lesz a konferanszié.

– Józsi pótolhatatlan, nagy megtiszteltetés lenne a segítsége. Talán felveszem a próbákat videóra, hogy láthassa, és irányt adjon nekem, mert nála jobb mentort keresve sem találhatnék – állítja Schmuck, aki tavaly kipróbálhatta magát egy hasonlóan sikeres darab előadásain.

Az Ördög Ürgéjéből májusig tíz előadást tervez a társulat.

– Remélem, Józsi áldását adja a munkánkra – mondta Nyertes Zsuzsa, aki a műsorban próbálja ki magát a standup műfajban. – Nem ellene, érte dolgozunk, hogy életben tartsuk a kabarét.

Schmuck Andor (balról), Trunkó Barnabás, Nyertes Zsuzsa, Heller Tamás és Beregi Péter dolgozik a kabarén

„Nagyon sok sikert kívánok mindenkinek” – üzente a kabarékirály a Blikken keresztül, de nem valószínű, hogy a premieren ott lesz.

– Józsi még nem elég erős ehhez, túl sok a Fészekben a lépcső. Talán tavasszal már képes lesz rá – sóhajtotta felesége, Zsuzsa, aki éjjel-nappal párja mellett van, szervezi a kezeléseket és óvja férjét mindentől, ami hátráltatná felépülését.

– Ő volt a motorja a kabarénak, egyfolytában dolgozott, négy telefon csörgött állandóan, még a fürdőszobában is felvette. Menedzselte a társulatot az utolsó két évben, anyagi támogatás nélkül. Zsebből fizette a bérleti díjat, a műszakiakat, aztán a jegybevételekből gazdálkodott. Rengeteg energiát fektetett a munkába, lehet, most ennek a levét issza.

Lábadozik a sztrók után

Sas József tavaly az év elején Thaiföldön pihent feleségével, amikor kétoldali agyvérzést kapott, a phuketi kórházban stabilizálták állapotát, majd repülőgéppel, lánya kíséretében március 7-én hozták haza. Előbb a János kórházba, majd egy rehabilitációs intézetbe került. Július óta pedig már az otthonában lábadozik a szellemileg teljesen friss művész.

blikk,  Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

„Pontosan tudja, hogy az út elején tart” – A fiukért izgulnak Bárdos Andrásék

Mazsi

Down-szindrómás lány mentette meg 3 éves kishúga életét

Edit

Eddie Murphy újra apa lesz

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------