Hirmagazin.eu
Főoldal » Iszlamista csoportokat pénzel egy üzlethálózat Spanyolországban?
Külföld

Iszlamista csoportokat pénzel egy üzlethálózat Spanyolországban?

spanyol iszlamista
Forrás: MTI | 2015. 02. 01. 19:03:57

A 250 tagú lánc vállalkozásai minden ellenőrzés nélkül utalnak át pénzt az al-Kaida és az Iszlám Állam szíriai terroristasejtjeinek, mivel a muzulmán világ hagyományos pénzküldő szolgálatát, a havalát használják – írja az El País című spanyol lap rendőrségi és titkosszolgálati forrásokra hivatkozva.
Spanyolországban egy 250 üzletből – élelmiszer- és telefonboltokat, mészárszékeket – magába foglaló hálózat vesz részt iszlamista terrorcsoportok finanszírozásában – írta vasárnap az El País című spanyol lap rendőrségi és titkosszolgálati forrásokra hivatkozva.

Ezek a kisvállalkozások minden ellenőrzés nélkül utalnak át pénzt az al-Kaida és az Iszlám Állam szíriai terroristasejtjeinek, mivel a muzulmán világ hagyományos pénzküldő szolgálatát, a havalát használják. Ebben a rendszerben a küldő egy közvetítője viszi el a pénzt a címzett közvetítőjének. A havala “átutalási” rendszere nélkülöz minden ellenőrzést, mert bankok közbeiktatása nélkül történik a pénzküldés.

“A dzsihadisták nemcsak terroristákat toboroznak Spanyolországban, hanem pénzzel is ellátják innét a terrorcsoportokat” – idézett a lap egy névtelenséget kérő tisztségviselőt.
Kép: Google

Hasonló hírek

A német hatóságok segítségével juthatott haza egy terroristafeleség – videó

Géza

Megfertőződött a koronavírussal egy plébános

Mazsi

Petíció felolvasása miatt egyetemi tanárokat tartóztattak le Törökországban

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------