Hirmagazin.eu
Főoldal » Iszlám hatalomátvétel – sötét képet fest Európa jövőjéről a német író
Külföld

Iszlám hatalomátvétel – sötét képet fest Európa jövőjéről a német író

Thilo Sarrazin Németország felszámolja önmagát című, nem titkoltan provokatív műve mára már minden idők egyik legkeresettebb könyvévé vált Németországban.

A szerző legújabb alkotása ismét komoly vitát kavart, ami nem meglepő, hiszen témája az iszlám, amely az SPD, vagyis a német szociáldemokrata párt egykori politikusa szerint hatalomátvételre készül Európában – hangzott el az M5 Ez itt a kérdés című műsorában.

A német közgazdász, egykori pénzügyi szenátor új könyvének címe már önmagában figyelemfelkeltő: „Ellenséges hatalomátvétel”. A mű az iszlám vallás európai térhódításáról, és az azzal járó társadalmi konfliktusokról szól.

Sokak tiltakozása ellenére az író úgy gondolja, az országnak azért van szüksége erre a könyvre, hogy szembenézzen egy közelgő nagy problémával. A könyv állítása szerint ugyanis két-három generáció, azaz ötven-hetven év múlva, Németországban az iszlám kultúra, értékrend és stílus veheti át a hatalmat.

A közmédia helyszíni tudósítója exkluzív interjút készített a szerzővel a Frankfurti Könyvvásáron. A beszélgetés zaklatott körülmények között készült, mivel Thilo Sarrazin, az őt érő támadások és fenyegetések miatt, állandó biztonsági védelem alatt áll.

Thilo Sarrazin a Frankfurti Könyvvásáron mutatta be új könyvét

A Frankfurti Könyvvásár a világ legrangosabb és legnagyobb könyves seregszemléje, amelyen száz országból hétezer kiállító mutatkozik be. Minden évben legalább háromszázezer néző kíváncsi az irodalmi újdonságokra, és itt találkoznak egymással az írók, a kiadók és az olvasók.

Azon kívül, hogy ez egy fontos irodalmi seregszemle, a háttérbeszélgetéseken és vitákban fontos aktuálpolitikai kérdésekről is szó van. Nagyon sokan várták, hogy Thilo Sarrazin bemutassa az új, komoly vitákra okot adó könyvét – közölte a közmédia tudósítója.

Korábbi alkotásaival is óriási vitákat kavart

Csak szigorú ellenőrzés után juthatott be az érdeklődő hallgató a könyvvásár területén a sátorba, ahol Thilo Sarrazin bemutatta Ellenséges hatalomátvétel című könyvét. Az író, korábbi szociáldemokrata politikus azt mondta, nem érdekli, ha megfenyegették a könyv miatt.

Már korábbi könyveivel is óriási vitákat kavart, a nyolc évvel ezelőtt megjelent, Németország felszámolja önmagát című könyve másfélmillió példányban fogyott. A mostani könyv miatt az utolsó pillanatban hátrált ki mögüle a kiadója, a pártja pedig, amelynek 45 éve tagja, a kizárásáról vitatkozik.

Thilo Sarrazin az elejétől a végéig elolvasta a Koránt, következtetései ennek alapján születtek. A könyv megosztja Németországot, és már a megjelenése előtt óriási port kavart. Szerinte az iszlám hátráltatja a fejlődést, a gazdasági növekedést és a szabad gondolkodást. Az író sötét képet fest Németország és Európa jövőjéről – hangzott el a műsorban.

Vallás és politikai ideológia

Thilo Sarrazin a közmédiának adott interjúban elmondta: az iszlám nem pusztán vallás, hanem egyben politikai ideológia is, hasonló ahhoz, amilyen a kommunizmus volt. „A politikai ideológia és a vallás együttese sajátos módon formálja az iszlám hívőket. A Koránból egyértelműen levezethető, hogy az ideológia milyen irányban igyekszik formálni a híveket” – vélekedett.

A Koránból fakadóan meghatározhatók a muszlimok alapvető jellegzetességei. A muszlimok a többi embertől felsőbbrendűnek érzik magukat, hiszen a többieket hitetlennek tartják. Emiatt megtehetik, hogy másoktól kevesebbet dolgozzanak. Nem véletlen, hogy az iszlám országok elmaradottak – nyilatkozta a szerző.

A nők a társadalmukban egy alsóbbrendű csoport tagjai, teljes mértékben a férfiaktól függnek, fiatalon házasodnak és sok gyermeket hoznak a világra. Az iszlám e tekintetben kulturálisan és civilizációs szempontból is elmaradott, ugyanakkor demográfiailag nagyon erős – hangsúlyozta.

Magas születési arány

A folyamat itt is megfigyelhető, az Európában és Németországban élő muszlimok körében sokkal magasabb a születési arány, mint más társadalmi csoportokban – fűzte hozzá.

Thilo Sarrazin arról is beszélt, hogy Berlinben és Bécsben már ma is vannak olyan városrészek, ahol a frissen beiskolázott gyerekek körében a muszlimok aránya meghaladja az ötven százalékot. „Nem szabad továbbá arról sem megfeledkezni, hogy őshonos európai társadalmak körében a születési arányok generációról generációra folyamatosan csökkennek” – közölte.

„Ugyanakkor a muszlimok száma a magasabb születési arány és a bevándorlás miatt generációról generációra növekszik, és ez a folyamat rendkívül gyorsan zajlik. Hatvan évvel ezelőtt, vagyis két generációval korábban, Európában gyakorlatilag nem voltak muszlim közösségek Bosznia-Hercegovina határain kívül” – tette hozzá.

Napjainkban 28 millióra tehető a muszlimok száma Európában. A fiatalabb korosztályok körében arányuk hatványozottan nagyobb, 10-15, valamint 20-30 százalék körül alakul – jegyezte meg a szerző.

El kell dönteni, hogyan képzeljük el társadalmunk jövőjét

El kell döntenünk, hogyan képzeljük el társadalmunk jövőjét és fejlődését. Ha továbbra is olyan társadalom szeretnénk maradni, ahol az állam és a vallás különválik, akkor nem szabad hagynunk, hogy a demográfiai egyensúly felborulása révén eltűnjenek a társadalom alapértékei – hangsúlyozta Thilo Sarrazin.

(Fotó: MTI/EPA/Farúk Hán)

A demokrácia lényege és alapszabálya, hogy a többség akarata érvényesül. A társadalmon belül tehát azon csoportok akarata érvényesül, amely csoportok a többséget képviselik. Társadalmunk éppen nyitottsága, demokratikus mivolta miatt kerül veszélybe – mondta.

Ideje visszanyúlni a genfi egyezmény földrajzi korlátozásaihoz

„A muszlimok bevándorlását Európába meg kell állítani. Ettől függetlenül támogatom a politikai menedékjog intézményét, de esetünkben ez irreleváns, hiszen a Németországban letelepülni szándékozó bevándorlók mindössze egy százalékát érinti” – nyilatkozta Thilo Sarrazin.

A szerző emlékeztetett: a menekültek helyzetére vonatkozó, eredeti genfi egyezmény 1953-ban született, és a célja az volt, hogy a háborús szörnyűségek elől menekülő európai milliók számára biztosítsa a letelepedést másik európai országban.

1967-ben egy kiegészítő jegyzőkönyvvel terjesztették ki az egyezmény hatókörét, és törölték a benne foglalt földrajzi és időbeli korlátozásokat. Itt az ideje ismét visszanyúlni az egyezmény földrajzi korlátozásaihoz – vélekedett a szerző.

szerző: hirado.hu
forrás: M5

Hasonló hírek

Megkezdődött a brexitmegállapodás tervezetéről szóló vita a brit parlamentben, a dokumentumról kedden szavaznak a képviselők.

Géza

Belügyminiszter: Olaszország nem képes több embert befogadni

Mazsi

Ilyet sem hallottunk még: beteget jelentett a terrorista

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------