Hirmagazin.eu
Főoldal » Az Iszlám Államnak már 2 trillió dollárja és ötezer európai tagja van…
Külföld

Az Iszlám Államnak már 2 trillió dollárja és ötezer európai tagja van…

A zsa­ro­lá­sok­ból és a kő­olaj­ból ömlik be a ter­ror­szer­ve­zet­hez a pénz. A CIA ada­tai sze­rint már 33 ezer har­co­suk van.

Iszlám Állam: már 2 trillió dollárjuk és ötezer európai tagjuk van

Egy angol történész, Michael Burleigh írásában kicsit közelebbi bepillantást enged az Iszlám Állam, vagyis ISIS nevű terrorszervezet mindennapjaiba és működésébe.

A legmegdöbbentőbbek talán a számok: a szervezet becsült vagyona 2 trillió dollár, amit bankban tartanak, ehhez havonta 40 millió amerikai dollárt keresnek hozzá. Ehhez túl sokat sem kell tenniük, a pénz egy része a területükön található vállalkozók és cégek zsarolásából, a másik, nagyobb része pedig a kőolajból származik.

A 2012-ben az Al-Kaida utódszervezeteként létrejött Iszlám Államnak a CIA legfrissebb adatai szerint 33 ezer harcosa van. Számuk rohamszerűen nőtt meg az elmúlt egy évben, ráadásul rengeteg külföldi zsoldost vonz a gazdagság ígérete: közülük ötezren európaiak, de a volt Szovjetunió területéről és az Egyesült Államokból is rengetegen csatlakoznak hozzájuk.

Burleigh arra is kitér írásában, hogy sok esetben nem kizárólag a vallási fanatizmus, hanem egy Captogan nevű kábítószer is hozzájárul a brutális merényletek elkövetéséhez, az olcsó, féleleműző illegális szert könnyen elő tudják állítani az arab országokban is. A Captogan gyilkos hatásáról a BBC is forgatott már dokumentumfilmet:


A történész nem kevesebbel zárja cikkét, minthogy el kell pusztítani a “muszlim világ radikális rákját” gyökerestül, különben hatalmas méreteket ölthet.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Légkondicionálóval szerelik fel a disznóólakat

Edit

Elfogták a párizsi merényletek kitervelőjét

Edit

Görögország 14 menekülttábort nyit a héten

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------