Főoldal » Ismét vádat emeltek Silvio Berlusconi ellen
Külföld

Ismét vádat emeltek Silvio Berlusconi ellen

Ismét bíróság elé idézték Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt csütörtökön, akit azzal vádolnak, hogy kenőpénzeket fizetett tanúknak annak érdekében, hogy hamis vallomásokat tegyenek egy őt érintő, több éve húzódó büntetőjogi eljárásban.

Az úgynevezett Ruby-per egyik mozzanatáról van szó, amelyben a jobboldali volt kormányfőt és médiamágnást azzal vádolták, hogy 2010-ben, még miniszterelnöksége idején szexuális kapcsolatot létesített az akkor még kiskorú marokkói lánnyal, Karima el-Mahrouggal, akit a médiában csak Rubynak neveznek. A nyomozás során fényt derítettek arra, hogy Berlusconi „találkákat” szervezett kiskorú lányokkal egyik villájában.

Róma, 2015. október 16.
Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, a Hajrá Olaszország (Forza Italia) párt vezetője (k) leveszi a zakóját az egyik női résztvevő előtt a párt regionális vezetőinek konferenciáján Rómában 2015. október 16-án. (MTI/EPA/Alessandro Di Meo)

A vád alapjául lehallgatott telefonbeszélgetések, illetve a volt miniszterelnök környezetéből származó információk, valamint egyes érintett lányok elmondásai szolgáltak.

A milánói ügyészség akkor a területileg illetékes sienai bírósághoz továbbította az ügyet, mivel az említett – a sajtóban csak „bunga-bunga partiknak” nevezett – összejövetelek az akkori kormányfő arcorei villájában zajlottak.

Öt és fél évvel ezelőtt az ügyészség kiderítette, hogy Berlusconi jelentős pénzösszegeket utalt át az e perben megidézett tanúknak. Állítólag 72 ezer eurót utalt át két táncosnő apjának a számlájára. Az ügyészek szerint egy harmadik nőt is kenőpénzzel (55 ezer eurót) korrumpált, így érve el azt, hogy hamisan tanúzzanak a Ruby-per tárgyalásán.

Két zenésznek is komoly összegeket fizetett ki ugyanebből a célból.

A 81 éves üzletember és politikus ellen csütörtökön azért emeltek vádat, mert hamis tanúzásra bírta Danilo Mariani zongoristát, aki állítólag jelen volt az Arcoréban rendezett „légyott partikon”. A zenész tanúvallomásában azt állította, hogy „még csak atyai ölelés sem történt” ezeken az eseményeken.

Berlusconi jobbközép Forza Italia pártja az utóbbi időben újra aktivizálódott az olasz politikai életben, maga a milliárdos üzletember is aktívan részt vesz a regionális választások előkampányában. A volt kormányfő nem rejti véka alá, hogy újra indulna a miniszterelnöki tisztségért a következő választásokon, ha nem tiltották volna el közhivatal viselésétől, miután vétkesnek találták csalás vádjában egyik vállalatával összefüggésben.

Forrás: hirado.hu

 

Hasonló hírek

Becsületgyilkosság! A folyóba dobták, mert férjhez ment

Edit

Halálos fertőzést okozott a szenteltvíz: félő, hogy berobban a járvány

Mazsi

Orosz közösségi oldalak adminisztrátorait vették őrizetbe Ukrajnában

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------