Főoldal > Hírek > Főhírek > Ismét tüntetnek a Keleti előtt

Ismét tüntetnek a Keleti előtt

Hirdetés

hirmagazin_2015-09-02_084718

A bevándorlók nem sokkal 7 óra után kezdtek ismét demonstrálni – jelentette az M1 tudósítója a helyszínről.

Nem sokkal 7 óra után ismét tüntetésbe kezdtek a bevándorlók a Keleti pályaudvar előtt, bár ezúttal jóval kevesebben vannak, mint tegnap – jelentette az M1 Híradó és a 180 perc tudósítója a helyszínről, ahol ahol már a külföldi stábok is megjelentek. A demonstráció forgatókönyve ugyanaz, mint kedden volt: egy-egy ember vezényli a tömeget, amely Merkel nevét skandálja, és az ENSZ segítségét kéri. A pályaudvar bejáratánál reggel is rendőrsorfal állt, és az épületbe továbbra is csak azokat engedik be, akik érvényes jeggyel és személyi okmányokkal rendelkeznek. Az épületnél ma is lehet demonstráció.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Osztrák és német rendőrök is segítik a magyar rendfenntartók munkáját a Keleti pályaudvarnál, ahol a bevándorlók létszáma drasztikusan megnövekedett az elmúlt öt napban. A migránsok döntő többsége szíriai állampolgárnak mondja magát, és nincs érvényes úti okmányuk vagy vízumuk, hogy az Európai Unió országaiba továbbutazzanak.

A Keleti pályaudvarnál jelenleg menetrend szerint járnak a vonatok, a nemzetközi járatokra azonban nem szállhatnak föl a migránsok – jelentette a helyszínről a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának tudósítója. Elmondta továbbá, hogy az Ausztria felé tartóknak jelenleg nem kell fennakadásra készülniük az M1-en, az osztrák hatóságok csak szúrópróba szerű ellenőrzéseket tartanak. Az M1 Híradó beszámolója szerint is folyamatos a kamion- és személyautó-forgalom Hegyeshalomnál, rendőrt pedig nem látni, a tudósító azonban úgy tudja, ma Sopronnál lehet szigorú osztrák ellenőrzés.

Forrás: hirado

Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: