Főoldal > Hírek > Főhírek > Külföld > Ismét rakétatámadás volt Gázánál

Ismét rakétatámadás volt Gázánál

Hirdetés

hirmagazin_2015-08-27_103337

MTI 2015. augusztus 27.
Izrael szerda éjjel a Hamasz egyik gázai fegyverkészítő műhelyét támadta, válaszul egy éjfél körül Gázából Izraelre indított rakétára – értesült a jeruzsálemi közszolgálati rádió.
Az Izraelre irányított gázai rakéta az övezet mentén lévő lakatlan izraeli területen ért földet, és nem okozott kárt emberéletben vagy anyagiakban. A gázai ellentámadás után sem számoltak be palesztin források áldozatokról. A gázai lövedékért egyik palesztin szervezet sem vállalta a felelősséget.

A rádió szerint a múlt héten a hadsereg “Vaskupola” rakétavédelmi egységeket telepített a dél-izraeli Negev sivatagban Beér Seéva város és a Gázától északra lévő tengerparti Asdód köré, mert attól tartottak, hogy az éhségsztrájkot folytató palesztin fogoly, Mohamed Alan miatt Gázából lőni fogják ezeket a városokat.

Az izraeli hadsereg szerint az év eleje óta ez már a nyolcadik alkalom volt, hogy Gáza felől rakétát lőttek ki az ország területére. A zsidó állam minden ilyen támadásért a palesztin enklávét ellenőrző Hamászt teszi felelőssé. A legutóbbi incidens augusztus 7-én történt.

Kép: Google, illusztráció;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

 

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: