Főoldal > Hírek > Főhírek > Külföld > Ismét migránsokat mentettek ki a líbiai partoknál

Ismét migránsokat mentettek ki a líbiai partoknál

Hirdetés

hirmagazin_2015-09-03_064918

Csaknem háromezer migránst mentettek ki szerdán a líbiai partoknál civil szervezetek és az olasz parti őrség a Földközi-tengerből.

Több száz nő és gyermek, közöttük igen sok apróság is a kimentettek között van – közölte az olasz parti őrség és az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű nemzetközi civil szervezet, valamint a Migrant Offshore Aid Station (MOAS) nevet viselő, máltai székhelyű segélyszervezet.

“Ez volt az eddigi legsűrűbb napunk. Az Orvosok Határok Nélkül és a MOAS 1658 embert mentett meg. Ez azonban nem a mi munkánk lenne” – számolt be az MSF a Twitteren.

Száztizenhárom, főleg a kelet-afrikai Eritreából származó gyermek – közöttük harminc öt éven aluli – a Főnix nevű hajó fedélzetén talált menedéket. Ezt a hajót az MSF és a MOAS bérelte ki, hogy segítse a bevándorlókat, akik megpróbálnak átkelni a Földközi-tengeren Európába.

Az MSF által bérelt másik hajó, az Argosz 993 embert mentett ki. Közöttük 358 nő és 79 gyermek volt.

Az olasz parti őrség és a haditengerészet azt jelentette, hogy 1219 embert mentettek meg a líbiai partoknál. 838 bevándorlót három igen rossz állapotú hajón szállítottak.

A Földközi-tengerből kimentett migránsok száma ezen a nyáron már többször is meghaladta a napi négyezret.

Forrás: metropol; Kép: Google, illusztráció;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás:
Hirdetés
tűzvédelem
loading...