Image default
Állatvilág

Ismét kecskék csinálják a fesztivált Budakeszin

Vajon mivel motiválható egy kecske? Át tud ugrani egy karikán? Valóban igaz a kecskék legendás egyensúlyérzéke? Lehet, hogy minden kecske porondra termett? Ezekre és még számos kérdésre kaphatnak választ azok, akik ellátogatnak szombaton a Budakeszi Vadasparkba, a kecske agility show-ra.

Legtöbbünk legfeljebb természetfilmekből vagy televíziós műsorokból tudhatja, hogy még a közönséges házi kecskék is macskákat megszégyenítő mozgáskoordinációs képességgel és egyensúlyérzékkel rendelkeznek – írja közleményében az intézmény.

Az agility kifejezés az állatokkal közösen, szoros együttműködésben végzendő ügyességi sportágat takarja, egyfajta akadályversenyt, ahol az állat (esetünkben egy kecske) és a gazdája közti összhangon van a hangsúly.

 

Foto: FR

A szakértők október 14-én, szombaton, ráadásul nem is egy, hanem rögtön dupla attrakció során mutatják be, hogy pontosan milyen is az, amikor ez a kedves kis háziállat – amelyből több egyed is található a vadaspark Pici Tanyáján – vígan ugrándozó artistává változik.

Budakeszi Vadaspark komoly figyelmet fordít rá, hogy interaktív előadásokkal és látványos bemutatókkal még közvetlenebbül lehessen megismerkedni a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatok legkülönösebb, legfurcsább és legérdekesebb állati szokásaival és képességeivel.

Forrás: hirado.hu

Kép: Comedy Central

 

Hasonló hírek

Felhőtlen barátság :) – VIDEÓ

Edit

A teknősök a hüllők legkedveltebbje

info

Mit csinált ez a macska, amikor azt látta, hogy a gazdája elkezdi ütni a babáját? AZTA! – VIDEÓ

Mazsi