Főoldal » Ismét indul a Budapest-Bamako rally.
Autók - motorok - hajók

Ismét indul a Budapest-Bamako rally.

 A kalandvágyó résztvevők január 16-án vágnak neki az afrikai rohanásnak. Természetesen most is rengeteg felajánlás és adomány jut el a karitatív túra célországaiba.
Ismét indul a Budapest-Bamako rally.

A mezőny a Lurdy Ház parkolójából startol, hogy január 31-én fusson be a célba Bamakóban. Mint az a rajt előtti sajtótájékoztatón kiderült, a terror fenyegetettség sajnos többeket elriasztott az indulástól, de így is népes mezőny vág neki a gépet és csapatot próbára tevő útnak.

A pálya kijelölésekor azt is figyelembe kellett venni, hogy a hagyományos terepeken egyre többször aszfaltozzák az utakat. Így, ha a hagyományokat követve kemény terepre kell vinni a mezőnyt akkor sokszor kell új útvonalat szervezni. A verseny Európa szívéből indul. Földutakon, homokos pisztéken, arany sárga dűnéken és szavannai szamaras szekércsapásokon és dzsungeleken át jut el fekete Afrika mélyébe.

A verseny embert próbáló, de hihetetlenül látványos extrém terep rally. Itt nincsenek mentő helikopterek, begyűjtő teherautók, idegenvezetők, animátorok vagy tolmácsok. Mindenki a talpraesettségére, a szerencséjére és a felkészültéségre számíthat. Bamakon egy dolog biztos: minden bizonytalan.

Újdonság az idei versenyen, hogy Marokkóban az idei etapok rövidebbek lesznek. Az útvonal nem lesz annyira autógyilkos, mint az elmúlt években. A feladatokból több lesz a navigálást és a gondolkodást igénylő.

Mauritániában a versenykategória is bemegy a B2 Beachre, de innen nem a szokásos nouakchotti út vár rájuk, hanem egyből a tengerpartról megy fel a rally, át a sivatagon Atarba. Atarból igazi offroadozás, és majdnem 500 kilométer kemény kaland és navigálás vár a csapatokra. A Tidjikja-Kiffa szakaszon sivatagi krokodilok, nomád falvak és újabb kincskereső feladatok várnak mindenkire.

A rally most is rengeteg adományt, ruhát, gyógyszert, orvosi felszerelést visz magával az egyik fő támogató, a Magyar Afrika Társaság gyűjtőmunkájának eredményeként.

A futam minden évben kiemelkedő karitatív esemény Maliban és Mauritániában. Minden csapat ajándékokkal és adományokkal felszerelkezve érkezik a világ 5. és 6. legszegényebb országába. Ráadásul – mivel az aknákat jelző táblák eltűntek pár év alatt Nyugat-Szaharában – a versenyzők és szervezők újakat visznek magukkal, hogy a biztonságos közlekedés érdekében kihelyezzék azokat.

 

Forrás: világszám

Hasonló hírek

Ilyenek a monacói herceg álomautói!

info

Jól reagált az Opel, a prémium-gyártók a veszteséget számolgatják

Géza

Hogyan passzol a bor a rallye versenyhez?

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------