Image default
Autók - motorok - hajók

Ismét indul a Budapest-Bamako rally.

 A kalandvágyó résztvevők január 16-án vágnak neki az afrikai rohanásnak. Természetesen most is rengeteg felajánlás és adomány jut el a karitatív túra célországaiba.
Ismét indul a Budapest-Bamako rally.

A mezőny a Lurdy Ház parkolójából startol, hogy január 31-én fusson be a célba Bamakóban. Mint az a rajt előtti sajtótájékoztatón kiderült, a terror fenyegetettség sajnos többeket elriasztott az indulástól, de így is népes mezőny vág neki a gépet és csapatot próbára tevő útnak.

A pálya kijelölésekor azt is figyelembe kellett venni, hogy a hagyományos terepeken egyre többször aszfaltozzák az utakat. Így, ha a hagyományokat követve kemény terepre kell vinni a mezőnyt akkor sokszor kell új útvonalat szervezni. A verseny Európa szívéből indul. Földutakon, homokos pisztéken, arany sárga dűnéken és szavannai szamaras szekércsapásokon és dzsungeleken át jut el fekete Afrika mélyébe.

A verseny embert próbáló, de hihetetlenül látványos extrém terep rally. Itt nincsenek mentő helikopterek, begyűjtő teherautók, idegenvezetők, animátorok vagy tolmácsok. Mindenki a talpraesettségére, a szerencséjére és a felkészültéségre számíthat. Bamakon egy dolog biztos: minden bizonytalan.

Újdonság az idei versenyen, hogy Marokkóban az idei etapok rövidebbek lesznek. Az útvonal nem lesz annyira autógyilkos, mint az elmúlt években. A feladatokból több lesz a navigálást és a gondolkodást igénylő.

Mauritániában a versenykategória is bemegy a B2 Beachre, de innen nem a szokásos nouakchotti út vár rájuk, hanem egyből a tengerpartról megy fel a rally, át a sivatagon Atarba. Atarból igazi offroadozás, és majdnem 500 kilométer kemény kaland és navigálás vár a csapatokra. A Tidjikja-Kiffa szakaszon sivatagi krokodilok, nomád falvak és újabb kincskereső feladatok várnak mindenkire.

A rally most is rengeteg adományt, ruhát, gyógyszert, orvosi felszerelést visz magával az egyik fő támogató, a Magyar Afrika Társaság gyűjtőmunkájának eredményeként.

A futam minden évben kiemelkedő karitatív esemény Maliban és Mauritániában. Minden csapat ajándékokkal és adományokkal felszerelkezve érkezik a világ 5. és 6. legszegényebb országába. Ráadásul – mivel az aknákat jelző táblák eltűntek pár év alatt Nyugat-Szaharában – a versenyzők és szervezők újakat visznek magukkal, hogy a biztonságos közlekedés érdekében kihelyezzék azokat.

 

Forrás: világszám

Hasonló hírek

Hamarosan hivatalosan is debütál a platós Dacia Duster

info

10 szuper ötlet, amivel olyan lesz a kocsid belseje, mintha új lenne!

Mazsi

Így bukhatjuk el észrevétlenül a kötelezőt

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------