Főoldal » Ismét hazudott a balliberális média Orbán Viktorról (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!
Belföldi hírek

Ismét hazudott a balliberális média Orbán Viktorról (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Ismét egy aljas hazugság jelent meg egy balliberális fake news portálon Orbán Viktor miniszterelnökkel kapcsolatban.

Mindenki számára köztudott, hogy az ENSZ misszió keretein belül, több mint egy évtizede teljesítenek szolgálatot magyar katonák Cipruson. A magyar honvédség ezért katonai repülőgépeket szerzett be, hogy a kontingenseket szállítani tudják Ciprus és hazánk között.

Az Origo információi szerint 

a nyár folyamán teljesített szolgálatot Cipruson Orbán L. százados is, akit meglátogatott családja, felesége és a kétéves kislánya, Flóra. 

A parancsnok azonban hazatért, és nem csak ő, de családja is katonai repülővel tértek haza a kiküldetésből. A NATO szabályoknak megfelelően a parancsnok engedélyt kért családja szállítására amit meg is kapott a magyar honvédségtől. Kétéves kislánya, Flóra is vele utazott a repülőgépen. Ő volt tehát az a kislány, akiről az LMP képviselője, Demeter Márta azt állította, a miniszterelnök lánya.

Demeter Márta betekintést nyert a repülési iratokba, és

bár tisztában volt vele, hogy a gép katonai repülést teljesített, így katonákat és családtagjaikat szállította, útnak indította az álhírt.

Ezt egyes médiumok – köztük természetesen a legfőbb álhíroldalak: az Index, a hvg, a Magyar Narancs, a 444 – úgy vették át, hogy nem kérdezték meg a kormány álláspontját, csak leközölték a hazug cikket. Így működik ma az álhírgyártás az ellenzéki oldalon.
Az ECHO TV Napi aktuális című műsorában a Fidesz kommunikációs igazgatója is reflektált az álhírre. Azt mondta, ezt ő a mondanivaló hiányának tudja be. Hozzátette, jó lenne ha bocsánatot kérnének, de korábban sem érkezett, amikor valamilyen hazugságra fény derült.
Íme az ECHO TV videója a tárgyban:
Forrás: ECHO TV- A nemzet hangja/ Origo

Hasonló hírek

Folytatódik a szúnyogirtás

Géza

Orbán Viktor: A jogállamiság Magyarországon nem jogi, hanem becsületbeli kérdés

Géza

Évtizedes viták végére tettek pontot a közigazgatási különbíróságok létrehozásával

Géza