Hirmagazin.eu
Főoldal » Ismét hangos a bevándorláspárti tábor Németországban – videó
Külföld

Ismét hangos a bevándorláspárti tábor Németországban – videó

Olaszország visszatért a veszélyes baloldali politikához – erre figyelmeztetett Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

Alighogy megalakult az új, baloldali kormánykoalíció Rómában, máris jelezték, hogy befogadják a csempészhajók utasainak egy részét, a többieket pedig – kötelező kvóták szerint – szétosztanák a tagállam között. Németországban is újra hangosabb a bevándorláspárti tábor: 90 település jelezte, hogy hozzájuk mehetnek a Földközi-tengeren érkező illegális bevándorlók

– közölte az M1 Híradója.

Napok óta várakozik a Földközi-tengeren az Ocean Viking nevű civil hajó, 82 migránssal a fedélzetén. A bevándorlókat még Líbia közelében vették fel. A céljuk, hogy valamelyik európai kikötőben tehessék őket partra.

Erre van is esély, miután az új, baloldali kormányt vezető miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben jelezte, Róma megnyitja a kikötőket a migránsokat szállító NGO-hajók előtt, ha az illegális migránsok többségét kvóták szerint szétosztják a tagállamok között.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban arról beszélt: „Olaszország visszatért a migránsokat beengedő, veszélyes baloldali politikához. Amíg Matteo Salvini volt a belügyminiszter, bebizonyították, hogy meg lehet védeni a tengeri határokat is.”

Közben 90 német önkormányzat jelezte, szeretne közvetlenül dönteni arról, hogy migránsokat fogadjon be a Földközi-tengeren érkezők közül – írja a Die Welt című német napilap. Azt mondják, nem akarnak közös európai megoldásra várni.

Megszólalt az ügyben a szövetségi belügyminiszter is. Horst Seehofer szerint az önkormányzatok nem illetékesek a migránsok befogadásában.

„Európai jogi és a német jogrendszer szerint is képtelenség az, amit ez a 90 település szeretne” – mondta Ifj. Lomnici Zoltán az M1-nek. Az alkotmányjogász szerint ez ismét meghívás a migránsoknak és felhívás az embercsempészeknek.

Az uniós belügyminiszterek legközelebb szeptember 23-án, Máltán tárgyalnak a kvótákról.

m1

Hasonló hírek

Telefonos alkalmazással segítik a migránsokak a szerbek

Edit

Egy négyéves dzsihadista kisfiú robbantott fel három foglyot

Edit

Merkelnek tetszik a Macron-csomag

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------