Image default
Külföld

Ismét hangos a bevándorláspárti tábor Németországban – videó

Olaszország visszatért a veszélyes baloldali politikához – erre figyelmeztetett Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

Alighogy megalakult az új, baloldali kormánykoalíció Rómában, máris jelezték, hogy befogadják a csempészhajók utasainak egy részét, a többieket pedig – kötelező kvóták szerint – szétosztanák a tagállam között. Németországban is újra hangosabb a bevándorláspárti tábor: 90 település jelezte, hogy hozzájuk mehetnek a Földközi-tengeren érkező illegális bevándorlók

– közölte az M1 Híradója.

Napok óta várakozik a Földközi-tengeren az Ocean Viking nevű civil hajó, 82 migránssal a fedélzetén. A bevándorlókat még Líbia közelében vették fel. A céljuk, hogy valamelyik európai kikötőben tehessék őket partra.

Erre van is esély, miután az új, baloldali kormányt vezető miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben jelezte, Róma megnyitja a kikötőket a migránsokat szállító NGO-hajók előtt, ha az illegális migránsok többségét kvóták szerint szétosztják a tagállamok között.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban arról beszélt: „Olaszország visszatért a migránsokat beengedő, veszélyes baloldali politikához. Amíg Matteo Salvini volt a belügyminiszter, bebizonyították, hogy meg lehet védeni a tengeri határokat is.”

Közben 90 német önkormányzat jelezte, szeretne közvetlenül dönteni arról, hogy migránsokat fogadjon be a Földközi-tengeren érkezők közül – írja a Die Welt című német napilap. Azt mondják, nem akarnak közös európai megoldásra várni.

Megszólalt az ügyben a szövetségi belügyminiszter is. Horst Seehofer szerint az önkormányzatok nem illetékesek a migránsok befogadásában.

„Európai jogi és a német jogrendszer szerint is képtelenség az, amit ez a 90 település szeretne” – mondta Ifj. Lomnici Zoltán az M1-nek. Az alkotmányjogász szerint ez ismét meghívás a migránsoknak és felhívás az embercsempészeknek.

Az uniós belügyminiszterek legközelebb szeptember 23-án, Máltán tárgyalnak a kvótákról.

m1

Hasonló hírek

Iszlamisták támadtak meg egy szomáliai szállodát

info

Zavargás tört ki Hongkongban, rendőrök csaptak össze tüntetőkkel

info

“Leöllek benneteket, mint a disznókat” – videón a berlini merénylő

Edit