Hirmagazin.eu
Főoldal » Ismét gyorsan terjed a vírus a környező országokban, rekordszámú új fertőzött az Egyesült Államokban
Egészség - betegség

Ismét gyorsan terjed a vírus a környező országokban, rekordszámú új fertőzött az Egyesült Államokban

A legtöbb új fertőzöttet Ukrajnában regisztrálták: egy nap alatt csaknem kilencszáz ember kapta el a vírust, ez duplája az április-májusi adatoknak.

Az országban már jó ideje ilyen ütemben növekszik a fertőzöttek száma: sőt a napi esetszám az elmúlt héten rekordot döntött, múlt pénteken 1109-en betegedtek meg– hangzott el az M1 Híradójában.

Több kilométeres kocsisor torlódott fel a bolgár-görög határátkelőn csütörtökön. A fennakadást az okozta, hogy az országba érkező turisták nem töltötték ki a belépéshez szükséges űrlapokat.

48 órával az érkezés előtt ugyanis kötelező bejelenteni a görögországi tartózkodásuk címét. A görög hatóságok közben bejelentették: a járvány alakulásától teszik függővé az összes hatátátkelő megnyitását Bulgária felől.

Bulgáriában drasztikusan megugrott az új koronavírus fertőzöttek napi száma. Csütörtökre 165 új beteget regisztráltak, és 2 újabb haláleset történt. „Az ország egyes régióiban gócpontokról beszélhetünk, ugyanakkor Szófiában is terjed a betegség” – fogalmazott Todor Kantardzhiev, a bolgár országos járávnyügyi központ vezetője.

Romániában és Ukrajnában is újra megugrott a fertőzöttek száma

Romániából sem érkeztek megnyugtató hírek. A napokban megkétszereződött az új koronavírusos betegek száma a bukaresti Egyetemi kórház sürgősségi osztályán.

„Huszonnégy órán belül mintegy kétszázötven új beteget vettünk fel, közülük százharmincat a mentők hoztak be. Súlyos állapotban vannak” – mondta Silvia Nica, a bukaresti Egyetemi Kórház osztályvezető főorvora.

Szerdán lépett volna életbe a lazítások negyedik szakasza Romániában, de el kellett halasztani az újabb fertőzések miatt.

Így továbbra sem nyithatnak ki például a vendéglátóhelyek.

„Naponta tíz-tizenöt halálos áldozatot követel a betegség, az aktív fertőzöttek száma pedig a korábbi négyezer-ötszázról ismét hatezer-háromszáz fölé emelkedett. Ilyen körülmények között a kormány nem mert továbblépni, és elhalasztotta a vendéglők megnyitását. Romániában továbbra is csak a kerthelyiségek fogadhatnak vendégeket és csak a szabadtéri rendezvényeket engedélyezik. A hatóságok szerint a maszkviselési szabályokat semmibe vevő felelőtlen emberek miatt terjed a fertőzés. A tengerparti és hegyvidéki üdülőhelyeken a rendőrség, ezért bírságolással próbálja fegyelmezni a szabályszegőket” – jelentette ki az M1 helyi tudósítója.

Ukrajnában is megugrott a fertőzöttek számának napi növekedése, csütörtökre egy nap alatt 889 új beteget regisztráltak és tizenkét újabb haláleset történt.

A magánszemélyeknek tíz eurónyi hrivnyát kell fizetniük, ha elmulasztják a szájmaszk viselését.

Ám a sportlétesítmények és üzletek tulajdonosai akár kétszáz eurós bírságra is számíthatnak.

Szlovákiában másfél hete kezdett újra emelkedni a fertőzöttek száma. Ezt a járványügyi szakemberek elsősorban a határok megnyitásának és a kéthetes kötelező karantén eltörlésének tudják be. Igor Matovic szlovák kormányfő szerint elsősorban az emberektől függ, lesz-e második hullám, de nem zárta ki a határellenőrzések visszaállítását sem, ha súlyosbodna a járvány.

A csehek már terített asztalok mellett ünnepeltek

Eközben a csehek a hétvégén már terített asztalok mellett vidám zeneszóval ünnepelték a koronavírus végét a prágai Károly hídon.

„Nyakunkon a nyár. Az emberek pedig még az elutazás előtt búcsút akartak inteni ennek a nehéz időszaknak, ami remélem nem tér vissza soha többé” – mondta az esemény szervezője. Észak-Csehország iparvidékein és Prágában azonban ismét felütötte fejét a koronavírus, és új fertőzésgócok alakultak ki.

Ausztria pedig utazási figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán hat országára a koronavírus-járvány miatt.

„Újabb szigorításokat kellett bevezetnünk. Nyár van, sokan nyaralnak külföldön, sokaknak pedig külföldi gyökerei vannak és meglátogatják a rokonokat, de néhány ország esetében nagyon óvatosnak kell lennünk, különben nagyon sok új megbetegedést hurcolhatnak be Ausztriába” – figyelmeztett az osztrák kancellár, Sebastian Kurz

Az osztrák kancellár nemzetközi videókonferencián osztotta meg tapasztalatait több ország vezetőjével a korai lazítások következményeiről.

Csaknem 53 ezer új fertőzött 24 óra alatt az Egyesült Államokban

Közben ismét rekordot döntött az új fertőzöttek száma az Egyesült Államokban. 24 óra alatt csaknem 53 ezer embernél mutatták ki a koronavírust.

Így összesen már 2,7 millióan kapták el a vírust az országban. A járvány terjedésének sebessége most itt a leggyorsabb a világon. Több államban is úgy döntöttek, egyelőre nem enyhítenek tovább. Brazília viszont már korlátozza a külföldiek beutazását. A dél-amerikai országban van a világon a második legtöbb vírusfertőzött és halálos áldozat az Egyesült Államok után.

M1 / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy elfelejt dolgokat?

Géza

10 dolog amit nem tudtál a Ganodermáról

Géza

Miért beszélünk álmunkban?

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------