Főoldal > Hírek > Szabadidő > Programinfó > Ismét Artista Cafe a Fővárosi Nagycirkuszban
Ismét Artista Cafe a Fővárosi Nagycirkuszban

Ismét Artista Cafe a Fővárosi Nagycirkuszban

Hirdetés

 Folytatódik az Artista Cafe című nyilvános beszélgetéssorozat, március 21-én újabb est érkezik, amelyen a modern színpadtechnikai újdonságokról értekeznek a meghívott művészek, artisták, szakemberek.

Ismét Artista Cafe a Fővárosi Nagycirkuszban

“Hétfőn nincs is előadás?!  Ne törődj vele!

Március 21 –én, 18:00 órától közöttünk a helyed a Fővárosi Nagycirkuszban! A programon való részvétel ingyenes, ugyanakkor a www.mitnekedcirkusz.hu oldalon szükséges a regisztráció. – áll az esemény meghívójában.

A havonta jelentkező ARTista Café mostani vendégei: Nagy-Kálózy Eszter színésznő, Turnai Tímea színházkutató, Földesi Renáta, a Pető Intézet tanársegédje (és még néhány meglepetés vendég).

Az esemény témái

 

* kitörölhető-e és ha igen, hogyan a “cirkusz” szó pejoratív tartalma?

Mit tehetünk annak érdekében, hogy a cirkusz szó mögötti tartalom ne a “balhéra”, a hisztire, hanem a csodára, a lehetetlen leküzdésére és a feltétlen bizalmon alapuló csapatmunkára utaljon?

*  alkalmazhatók-e a cirkuszokban a XXI. század színpadtechnikai újdonságai?

A téma apropóját a Fővárosi Nagycirkusz vadonatúj, Vízi cirkusz – Atlantisz gyermekei című előadásának szökőkutas, hidraulikusan emelkedő – süllyedő medencéje adja. Amikor Kovács Bálinttal, a Nemzeti Színház műszaki igazgatójával, Jerzsa Attila műszaki igazgatóval és Szabó János építésszel e témáról beszélgetünk, kicsit a tervezés alatt álló cirkuszművészeti központra is fókuszálunk.

*  az est folyamán emlékeznek a századik életévében, március 2-án elhunyt  Franz Czeisler Tihanyra, a XX-XXI. század egyik legismertebb és legnépszerűbb, magyar származású bűvészére és legendás cirkuszigazgatójára is.

 

Forrás: zene. hu

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás:
Hirdetés
tűzvédelem
loading...