Hirmagazin.eu
Főoldal » Ismert hungarista volt a bőnyi rendőrgyilkos
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Ismert hungarista volt a bőnyi rendőrgyilkos

A 74 éves Győrkös Istvánt, az 1989-ben általa alapított Magyar Nemzeti Arcvonal vezetőjét lőtt sebbel vitték kórházba, megműtötték, várhatóan túléli.

Bõny, 2016. október 26. A 74 éves, sérült elkövetõt viszi el egy mentõautó rendõri kísérettel 2016. október 26-án Bõny fõutcáján, a szabadság úton, ahol lövöldözés volt. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Bõny, 2016. október 26.
A 74 éves, sérült elkövetõt viszi el egy mentõautó rendõri kísérettel 2016. október 26-án Bõny fõutcáján, a szabadság úton, ahol lövöldözés volt.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Lövöldözés tört ki a reggeli órákban a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben. A Kislaföld.hu információi szerint a tűzpárbajban egy rendőr is meghalt.

A lap úgy tudja, a rendőrt fejbe lőtték, és a helyszínen meghalt, a lövöldözőt pedig hátba lőtték, és a hasán jött ki a golyó, kórházba szállították. Az esetet a Központi Nyomozó Főügyészség vette át, ami megerősítette azt az információt, hogy egy rendőrt lőttek meg.

A megyei hírportál szerint az idős bőnyi férfi még azelőtt kilőtt a rendőrökre, hogy bekopogtak volna hozzá. Házkutatásra indultak reggel, mert állítólag illegálisan tartott fegyvereket kerestek nála. Ekkor találta el az egyik rendőrt.

A rendőrség délután két órakor Győrben tart sajtótájékoztatót.

Bõny, 2016. október 26. Rendõri készültség Bõny fõutcájában, a Szabadság úton 2016. október 26-án. Mesterlövész hasal a középen látható autó tetején. Sajtóinformációk szerint lövöldözés volt az utcában. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Bõny, 2016. október 26.
Rendõri készültség Bõny fõutcájában, a Szabadság úton 2016. október 26-án. Mesterlövész hasal a középen látható autó tetején. Sajtóinformációk szerint lövöldözés volt az utcában.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Az eddigi információk szerint az elkövető a 74 éves Győrkös István lehet, aki ismert hungarista politikus volt. A Wikipedia szerint az 1990-es évek hungarista mozgalmainak egyik főszervezője, az 1989-ben általa alapított Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője. A hungarista szervezet tagjai fütyülték ki 1992-ben Göncz Árpád köztársasági elnököt, de az elmúlt 20 évben már nem sokat lehetett róluk hallani.

A férfi fia nemrég meghalt, a tragédia után pedig teljesen magába zárkózott. Feleségével élt abban az egykori tanítói házban, ahová Győrből költöztek ki korábban. Muraközi László polgármester a kisalfold.hu-nak elmondta: ritkán lehetett látni őket a faluban (akkor is csak autóban ülve), alig „mozogtak” a településen.

VIDEÓ: A Magyar Nemzeti Arcvonal bemutatkozó videója:

A lövöldözőt meglőtték, majd rendőri kísérettel egy győri kórházba szállították és megműtötték. Egy orvos azt nyilatkozta a Kisalföldnek, hogy szerencséje volt, a golyó semmilyen létfontosságú szervet nem ért.

A Magyar Nemzeti Arcvonal történeteGy. István 1989-ben alapította meg a Magyar Nemzeti Arcvonalat, korábbi nevén Magyar Nemzetiszocialista Akciócsoportot. A nemzetiszocializmus eszméinek terjesztése miatt társaival együtt 1994-ben letartóztatták, perbe fogták és felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A hungarista mozgalmak a kétezres évek elejére háttérbe szorultak, de Gy. István továbbra is maradt a MNA élén.

A kétezres években igyekezett azonban háttérben maradni, ugyanis nem szeretett volna börtönbe kerülni, jogilag is próbálta bebiztosítani magát. Ez vitát szült a Magyar Nemzeti Arcvonalon belül, sok hungarista számára ugyanis nem voltak elég radikálisak már a nézetei, ezért a győri (bőnyi) mellett egy budapesti csoport is alakult.

Forrás: Kisalföld, Wikipédia

 

 

Hasonló hírek

Cserbenhagyó autóst keresnek Nyíregyházán

Géza

Ezzel az új módszerrel verik át az időseket a pofátlan csalók

Mazsi

Szörnyű dolog történhetett a kutyakozmetikában, nyomoz a rendőrség

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!