Hirmagazin.eu
Főoldal » Iskolákat fenyegetnek merénylettel a tálibok
Külföld

Iskolákat fenyegetnek merénylettel a tálibok

Forrás: MTI

Oktatási intézmények elleni további merényletekkel fenyegetőzött pénteken a Tehrik-e Talibán (TTP) nevű pakisztáni tálib szélsőséges csoport, az északnyugat-pakisztáni Bacsa Hán Egyetem elleni, huszonegy halálos áldozatot követelő szerdai merénylet elkövetője.

Iskolákat fenyegetnek merénylettel a tálibok

Omar Manszúr, a szervezet szóvivője az interneten közzétett pénteki videofelvételen “a hitetlenek gyerekszobáinak” nevezte az iskolákat és az egyetemeket. “Isten segítségével folytatni fogjuk az iskolák, kollégiumok és egyetemek elleni rajtaütéseket, mert olyan embereket nevelnek, akik az iszlámellenes demokratikus rendszer részei lesznek” – fogalmazott Manszúr.

A hatóságok információi szerint ugyanez a szervezet tehető felelőssé a 2014. decemberi támadásért, amelyben tálib fegyveresek megrohamoztak egy állami katonai iskolát Pesavarban, s meggyilkoltak 134 embert, többségében diákokat. Ez volt az ország történetének legsúlyosabb terrortámadása. A kormány ezután több száz feltételezett szélsőségest ölt meg vagy vett őrizetbe terrorellenes műveletek keretében.

A pakisztáni hadsereg szerint a szerdai merényletet Afganisztánból vezényelhették le. A 2014 júniusában a TTP és az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kötődő szövetségesei ellen, az afgán határ közelében fekvő Észak-Vazirisztánban indított nagyszabású tálibellenes offenzíva miatt ugyanis sok pakisztáni szélsőséges Afganisztánba menekült.

Rahíl Saríf, a pakisztáni hadsereg főparancsnoka csütörtökön az afgán kormány és a NATO segítségét kérte a tálibok elleni küzdelemhez.

Hasonló hírek

Fejvadász módszerekkel keresi az Iszlám Állam a terroristáit

Mazsi

Amerikaiakat kértek arra, hogy határolják be Észak-Koreát a vaktérképen – azt se tudjuk sírjunk, vagy nevessünk az eredményeken!

Géza

Te is megijedsz, ha megtudod, mitől retteg Ferenc pápa

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!