Hirmagazin.eu
Főoldal » Iráni turisták irányába nyit a harkányi gyógyfürdőkórház
Fürdőhelyek

Iráni turisták irányába nyit a harkányi gyógyfürdőkórház

Forrás: MTI

Az Iránból Magyarországra irányuló gyógyturizmus fellendítését célzó megállapodást írt alá a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház a perzsa állam kereskedelmi központjával szerdán a baranyai fürdővárosban.

harkányi gyógyfürdőkórház

Péter Iván, a gyógyfürdőkórház igazgatója sajtótájékoztatón kifejtette, a megállapodás értelmében intézményük a Közel-Keleten is meg tudja ismertetni a harkányi gyógyvízen alapuló egyedülálló szolgáltatásait.

Mint hozzátette, becslése szerint az év végéig két-háromszáz iráni turista érkezhet gyógyító intézményükbe.   Shahrokh Mirza Hosseini, az Iráni Kereskedelmi Központ (Trade Center of Iran Central Eastern Europe Budapest – Hungary) régiós elnöke felidézte, a szerdán aláírt turisztikai megállapodás három hónapos intenzív munka eredménye, utalva arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök tavaly decemberben látogatott az iráni fővárosba.

Mint jelezte, a perzsa ország jelentős turisztikai intézménye látogat hamarosan Harkányba.     Shahrokh Mirza Hosseini reményének adott hangot, hogy a megállapodás keretében nemzetközi tudományos programokat is szervezhetnek a bőrbetegségek gyógyításának tárgyában magyar orvosi egyetemek, illetve orvoskarok bevonásával.

Tiffán Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta, elindult a harkányi gyógyfürdő fejlesztése, amelynek “gyógyvize páratlan Európában”.     A képviselő arról is beszélt, hogy két ország együttműködésének alappillérét a vízgazdálkodás és a vízzel kapcsolatos technológiák kiépítése adják, ugyanakkor a mezőgazdaság is kínál együttműködési lehetőségeket.

Tiffán Zsolt megjegyezte, hogy jelenleg több mint ezer iráni hallgató tanul a magyar felsőoktatási intézményekben, és négy-ötezer hallgató szerzett már diplomát Magyarországon.     Nagy Csaba, a Baranya Megyei Önkormányzat (BMÖ) közgyűlésének elnöke jelezte, hogy a harkányi gyógyfürdőkórház háromszáz fős dolgozói létszámával a megye egyik legjelentősebb foglalkoztatója, amely eredményesen gazdálkodik.     Hozzátette, a BMÖ és a harkányi önkormányzat hamarosan együttműködési megállapodást ír alá arról, hogy a megye projektfejlesztésben, pályázatok megírásában segít a gyógyfürdőnek és a városnak.

 

 

Hasonló hírek

Sokak vágya, hogy négy évszakossá váljék a Balaton

Géza

Ezeket a termálvizes fürdőket szeretik Magyarországon

Géza

Európa legbiztonságosabb tava a Balaton

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!