Hirmagazin.eu
Főoldal » Irán nem tagad tovább: ezért kellett meghalnia 176 embernek az ukrán utasszállítón – Hivatalos bejelentés
Külföld

Irán nem tagad tovább: ezért kellett meghalnia 176 embernek az ukrán utasszállítón – Hivatalos bejelentés

Napokon át tartó tagadás után Irán végre közleményt adott ki a tragédiáról.

“Szomorú nap” – így kezdődik az iráni külügyminiszter, Dzsavad Zarif Twitter-bejegyzése, amelyben a politikus arról ír, hogy emberi hiba okozta az ukrán utasszállító tragédiáját. Az iráni verzió szerint a gép letért a megszokott útvonaláról, nem sikerült azonosítani, és mivel túl közel repült egy katonai létesítményhez, a légvédelem megsemmisítette. Az iráni külügyér Amerikát tette felelőssé a kiélezett helyzetért, amelyben a rakétatámadás bekövetkezett.

Az MTI idézi az iráni elnököt is: „Az Iszlám Köztársaság mélységesen sajnálja ezt a katasztrofális és megbocsáthatatlan hibát. Együtt imádkozom az összes gyászoló családdal, és őszinte részvétemet nyilvánítom nekik” – írta Haszan Róháni. Az iráni tévében a reggeli órákban olvasták be a hivatalos közleményt a beismerésről.

A Boeing darabokra szakadt a rakétatalálat után / Fotó: MTI-EPA

Az ukrán légitársaság Boeing 737-800-asát pár órával azután érte rakétatalálat, hogy Irán támadást intézett iraki amerikai támaszpontok ellen. Irán vezetése így akarta megtorolni, hogy Donald Trump parancsára egy tróntámadásban megölték az ország kémfőnökét, Kászim Szulejmánit. A rendkívül feszült helyzetben a térség minden katonai erejét teljes készültségbe helyezték, és ekkor következett be a fatális tévedés, amely 176 ember életébe került.

A gép lelövése pár órával az iráni válaszcsapás után történt / Grafika: Séra Tamás

Irán egészen mostanáig műszaki hibát emlegetett, de ezt a verziót egyedül Putyin Oroszországa támogatta. Irán a fekete dobozt sem akarta kiadni, de az egyre egyértelműbb bizonyítékok hatására végül mindent beismert, mielőtt végzetesen elmérgesedett volna a helyzet.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: MTI-EPA

Hasonló hírek

Mélybe zuhant a turista, nem találnád ki, mire készült a hotelerkélyen

Mazsi

Menekültszállóról látták el droggal a kiskorúakat a migránsok

Mazsi

Újraindult az űrverseny a Holdért

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------