Image default
Egészség - betegség

Ínyencek gyümölcsei – Fanyarok és fűszeresek

hirmagazin_2015-07-08_091706
Aki a fanyar és fűszeres ízeket kedveli, az ezeket a gyümölcsöket válassza.

Debreceni muskotályos szilva

Szeptemberben szedhető, de érdemes megvárni, amíg teljesen beérik, mivel akkor tökéletes a muskotályos zamata, illata és íze. Nagy helyre van szüksége, 5-7 méteren belül ne ültessünk mellé más fát. Korán termőre fordul, viszont nem hoz minden évben termést. Bármilyen talajviszonyok között jól érzi magát, de sok nedvességre és napfényre van szüksége.

Hardy vajkörte

hirmagazin_2015-07-08_091721

Olvadó húsa, kellemesen fűszeres íze miatt sokaknak kedvence lehet. De mielőtt ezt a fajtát ültetnénk, nézzük meg, mennyi helyünk van a kertben, ugyanis nagyon gyorsan és erősen nő, emiatt nagy területre van szüksége. Későn fordul termőre, viszont akkor rendszeresen terem. Szinte bárhol jól érzi magát, jó ellenálló képességű.

Egres

hirmagazin_2015-07-08_091732

Aki egy gyümölcsösben minden ízt szeretne termeszteni, azok válasszák az egrest. Sajnos tüskéi miatt nem könnyű a szedése, de érési állapottól függően akár savanykás, akár mézédes is lehet.

Althann ringlószilva

hirmagazin_2015-07-08_091741

Édes-savanykás, pikáns ízű gyümölcs. Augusztus közepétől folyamatosan érik, leginkább nedves talajon és meleg helyen érzi jól magát. Ne ültessük hozzá közel más fát, mert erőteljesen növekszik. Korán termőre fordul, és rendszeresen szedhetjük a gyümölcsöt. Nem tartható el sokáig, legfeljebb egy hétig fogyasztható frissen, utána lekvárt érdemes belőle főzni.

Forrás: szepzold;

Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Zseniális trükk: soha többé nem leszel feledékeny

Mazsi

Az első figyelmeztető jelek, hogy epeköved van

Mazsi

Illegális olajjal gyógyította meg magát egy rákos férfi

info