Főoldal » Intézkedés, nem csak terv: Korlátozná az autós forgalmat és a parkolást az új fővárosi vezetés – videó
Belföldi hírek

Intézkedés, nem csak terv: Korlátozná az autós forgalmat és a parkolást az új fővárosi vezetés – videó

Kitiltaná az autókat a pesti alsó rakpartról Budapest új főkertésze.

Bardóczi Sándor az Indexnek beszélt arról, hogy az intézkedés már nem csak terv, és megkezdték az előkészítését az először csak hétvégi, később pedig teljes rakpart-lezárásnak.

Az új fővárosi illetékes szerint dolgoznak azon is, hogy csökkentsék a parkolóhelyek számát. Az M1 Híradónak nyilatkozó autósok viszont azt mondták: ez ellehetetlenítené a mindennapi közlekedésüket.

A pesti alsó rakpartot, a Szent István parktól a Bálnáig, vissza lehetne adni a városnak ebből a kloáka maxima, autópálya állapotból” –  nyilatkozta Budapest frissen kinevezett főkertésze az Indexnek. Bardóczi Sándor szerint ő nem is főkertész, sokkal inkább főtájépítész, Budapesten ugyanis számos dolgot át szeret alakítani. A Pesti alsó rakpart lezárása például, már folyamatban is van. Az útról először nyáron hétvégenként, később pedig teljesen kitiltaná az autókat, amit szerinte „az emberek mentális térképének átállításával kell kezdeni”.

Bardóczi Sándort úgy tűnik, az autósok véleménye nem érdekli, az Indexnek ugyanis arról beszélt, hogy szerinte egyáltalán nincs is szükség autóra a belvárosban. Véleménye szerint, aki például Újlipótvárosban él, az leélheti úgy az életét, hogy nincs szüksége autóra, „vidéki útra bérelhet, ha akar, egyébként meg van a vonat” – fogalmazott Bardóczi Sándor, majd hozzátette: felháborítónak tartja, hogy ki lehet sajátítani egy tizenkét négyzetétereres területet parkolónak, és nonszensz, hogy sok kerületben több autóra is adnak ingyenes várakozási engedélyt az ott élőknek.

Bardóczi Sándor szerint, majd ha ezt megváltoztatták, többen fognak közlekedési alternatívákban gondolkodni, és a parkolóhelyek számát is csökkenthetik Budapesten. Az M1 stábja által megkérdezett budapestiek közül viszont volt, aki azt mondta: nem tudná megoldani máshogy a közlekedést, parkolóhelyet pedig így is alig találni a városban.

Karácsony Gergely szerint viszont Bardóczi Sándor főkertész máris neki tudna állni Budapest átalakításának, ebben pedig a főpolgármesteri hivatal csütörtöki közleménye szerint a Főkert Nonprofit Zrt. új vezérigazgatója, Zakar Andrással lesz a segítségére.

Zakar András Szabó Józsefet váltotta a fővárosi cég vezérigazgatói székében, akit Karácsony Gergely decemberben menesztett, annak ellenére, hogy az ellenzéki főpolgármester korábban féléves türelmi időszakot ígért. A Főkertet tíz évig vezető Szabó József posztjára tavaly év végén mégis pályázatot írtak ki, amiről az akkori vezérigazgatónak nem is szóltak, a jelentkezésre pedig mindössze négy napot hagyott a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat.

M1, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban

Géza

Felminősítette Magyarországot a Standard & Poor’s

Géza

Eperjes Károly videója futótűzként terjed a neten – videó

Géza