Főoldal » Interjú a férfival, akinek ki kellett volna irtania egy családot
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Interjú a férfival, akinek ki kellett volna irtania egy családot

forrás: Kékfény

Vádat emeltek egy soproni vállalkozó ellen, mert másfél milliós vérdíjat is ígért válófélben lévő felesége meggyilkolásáért. A bérgyilkos-jelölt arcát símaszkkal eltakarva ült a Kékfény kamerája elé, a történet azonban igazán tragikomikussá vált, amikor a megvádolt férj is megszólalt.

A múlt hét elején még a legkegyetlenebb bűnügyi hírek közé soroltuk, hogy vádat emeltek egy soproni vállalkozó ellen, aki állítólag megbízást adott volt felesége és gyermekei meggyilkolására. A bérgyilkos-jelölt vállalta, hogy a Kékfény kamerája előtt beszél a megbízatásáról. De csak símaszkban, így szólt a kikötése.

Interjú a férfival, akinek ki kellett volna irtania egy családot

Ő az, aki megoldja – elvileg

A férfit egy 43 éves soproni vállalkozó azzal bízott meg, hogy rabolja ki, és ölje meg volt feleségét és gyerekeit. Legalábbis a megyei főügyészség ezért emelt vádat. A történet tavaly októberben kezdődött, amikor is a vállalkozó eladósodott, sok tízmilliós tartozást halmozott fel.

Előtte vált el feleségétől, de a vagyonuk elosztásán azóta is pereskednek. Szorult helyzetében elhatározta: akár bűnös úton is megszerzi azt a 65 milliót, amit az asszonytól követel. És ekkor bukkant fel a színen János. A férfit úgy ismerik a környéken, hogy megoldja, ha valakinek adósságrendezési gondja van. Felajánlotta szolgálatait a vállalkozónak, aki el is fogadta.

A vállalkozó kezdetben azt kérte Jánostól, hogy családja távollétében rabolja ki a házukat. Ám anyagi helyzete egyre romlott, ezért 2015 decemberében már azt az utasítást adta, hogy színleljen rablógyilkosságot, és szúrja le, lője le, vagy bármi módon tegye el ex-nejét az útból.

„Az volt az elképzelése, hogy ha a felesége meghal, azt nem tudják a hatóságok hozzá kötni. Ezért a gyerekek örökölnek mindent, ő pedig törvényes képviselőként tudja majd gyakorolni jogait a vagyon fölött is„ – mondta a Kékfénynek Gál Katalin Zsuzsanna, a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vállalkozó idővel a végsőkig ment. „Jött egy másik verzió: a lakásban nézzünk szét, hozzunk el mindent, ha esetleg ott vannak a gyerekek, mehetnek ők is” – idézte el a bérgyilkos-jelölt.

Rossz emberhez fordult

A vádlott egyre elszántabban, egyre erőszakosabban követelte a gyilkosság végrehajtását, ám János csak nem lépett. Azt állítja: esze ágában sem volt ölni. „Kisember vagyok a 65 millió behajtásához. Ahol ennyi forog kockán, ott nem az én súlycsoportomban lévő emberek vannak” – fogalmazott.

A férfi eddig 11 évet töltött sitten, tudhatja. Rövidnadrágjában, strandpapucsában valóban nem keltette rettegett haramia benyomását. A hely, ahol a beszélgetést rögzítették, Sopron egyik sajátos szeglete: a Jereván lakótelep volt. „Mi árvagyerekek vagyunk, a jereváni fiúk. Itt szoktunk sörözgetni, beszélgetni, itt alapból mindenki összetart” – mondta János.

A férfi hamar kiszagolta, hogy „balekkal” van dolga, ahogy ő fogalmazott. „Az úriember nem tudott letenni 50-100 ezer forintot egyben. Ezért van az, hogy hoztam el tőle benzinköltséget, élelmiszert, fiam születésekor hoztam el szeszesitalt, bulizáshoz kellékeket” – emlékezett vissza.

Aztán beleszokott a szerepébe

Az 5-10 ezer forintok, és egyéb apróságok azonban jó kis bevételt jelentettek az álbérgyilkosnak. Rájött, ha elég ügyes, akár hónapokig megélhet a szerinte röhejes megbízó hitegetéséből. Szorgosan tanulmányozta a ház alaprajzát, a széf működését, átvette a garázs távirányítóját a behatoláshoz, úgy tett, mintha vizsgálgatná, hogyan teheti tönkre a biztonsági kamerát, miközben magában röhögött az egészen mondja.

„Lehet, hogy én vagyok ilyen filmekből elrugaszkodott emberke, de szerintem egy bérgyilkosnak megadják a nevet, a fényképet, és úgy megoldja a problémát. Én meg mondtam, hogy vigyen el, mutassa meg, hol a lakás. A feleségét a Facebookon néztem meg” – magyarázta.

A vállalkozó azt ígérte Jánosnak, hogy a megszerzett pénzből fizeti ki a bérét. Aztán ő kért kölcsön százezreket a megbízottjától, állítja János. „Egészen addig a percig nem gondoltam komolyan, amíg azt nem mondta, hogy keressek magam helyett valaki mást” – idézte fel.

Nincsenek is bérgyilkosok?

Amikor a vádlott megelégelte a várakozást, és le akarta cserélni Jánost, ő megkereste a volt feleséget, és feljelentést tettek a rendőrségen. A vállalkozót megvádolták emberölés előkészületével, Jánost azonban nem. Az ügyészség tájékoztatása szerint a vállalkozó a lebuktatása előtt visszavonta gyerekei megölésére adott megbízását, ezért ha a vád bebizonyosodik, csak a volt felesége megölésének előkészületéért kell felelnie, amiért maximum 5 évet kaphat.

„Ha valaki visszavonja, amit mondott vagy tervezett, és nem kezdődik meg a bűncselekmény elkövetése, akkor nem büntethető. Törvényi kitétel az is, hogy ha a hatóságok intézkedése előtt már feljelentést tesz, akkor sem” – magyarázta a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Interjú a férfival, akinek ki kellett volna irtania egy családot
Forrás: M1

„Ki Magyarországon a bérgyilkos? Nincs az az eszköz, az a lehetőség, nincs az a pénz, amiért ezt valaki bevállalná. Hacsak nem – ültem a Szita Bence gyilkosával –, ilyen idiótákat megtalálnak. De igazi bérgyilkos Magyarországon szerintem Magda Marinko óta nincs” – vélte János.

Tragikomédiába fulladt a vége 

A soproni vállalkozó ellen emelt vád fő bizonyítéka egy hangfelvétel. „Ez úgy készült, hogy amikor a rendőrségnek lejelentettük a hölggyel az úriember tetteit, a rendőrök megkértek, hogy egy hangfelvételt rögzítsek. Megtettem. A felvételen elhangzik, hogy a felesége mikor viszi a pénzt, hova viszi, mennyi lehet nála, hogy rablásnak tűnjön, esetleg öljem meg, szúrjam le” – mesélte János.

A Kékfény stábja megtalálta a családja kiirtásának előkészületével megvádolt vállalkozót is Sopronban. A férfi többek közt egy abc-t vezet, szabadlábon védekezhet, a válás után az anyjuknál elhelyezett iskolás gyerekeit is látogathatja. Bár beleegyezett, a kicsik védelmében nem áruljuk el, ki ő. Kamera elé nem akart állni, de telefonon keresztül azt állította: ártatlan, felesége bosszújáról van szó.

Amikor János megtudta, hogy a vállalkozó mindent rákent, olyan pipa lett, hogy váratlanul lerántotta fejéről a símaszkot. Aztán elbizonytalanodott, és kérte, hogy mégse mutassák meg csupaszon a tévében.

Ha bebizonyosodik a vád, a vállalkozó büntetését súlyosbítani fogja, hogy a férfi a bűncselekmény elkövetésekor már próbára bocsájtás hatálya alatt állt, amire azért ítélte korábban a bíróság, mert bántalmazta egyik családtagját.

 

Hasonló hírek

Megpróbáltak megerőszakolni egy színésznőt Pécsett

info

Döbbenet az M7-es autópályán: 120-as tempónál kényeztette utasa a sofőrt

Géza

Csaknem két kilogramm amfetamint foglalt le a rendőrség Kazincbarcikán

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------