Hirmagazin.eu
Főoldal » „Inkább öngyilkos leszek, mint a börtön” – Rácsok mögé kerülhetnek a negyedik emeletről kizuhant Pannika szülei
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

„Inkább öngyilkos leszek, mint a börtön” – Rácsok mögé kerülhetnek a negyedik emeletről kizuhant Pannika szülei

Akár börtönbüntetést is kaphatnak a negyedik emeletről kizuhant Pannika (†3) szülei – tudta meg a Blikk. De az sem kizárt, hogy a kislányra vigyázó keresztanyának kell a rácsok mögé mennie.

Tamás és Anasztázia – akik azóta már nem élnek együtt – dolgoztak a tragédia idején Fotó: Fuszek Gábor

Tamás és Anasztázia – akik azóta már nem élnek együtt – dolgoztak a tragédia idején Fotó: Fuszek Gábor

Több mint három évvel a tragédia után emelt vádat az ügyészség a tragikus körülmények között meghalt kislány ügyében:

kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie a felnőtteknek. Ennek büntetési tétele 1-től 5 évig terjed.

Anasztázia és Tamás a gyermekük elvesztése után nem sokkal különváltak.

Pannika rövid ideig egyedül maradt a lakásban Fotó: Grnák LászlóPannika rövid ideig egyedül maradt a lakásban Fotó: Grnák László

– Semmit nem enyhült a fájdalom a szívemben, csupán szép lassan megtanultam együtt élni ezzel a pokolian kínzó érzéssel. A kislányomhoz rendszeresen járok ki a temetőbe, karácsonyra viszek neki karácsonyfát, feldíszítem a sírkövet, ajándékba pedig egy Kinder tojást kap az én csillagom. A mai napig reggel ő az első gondolatom, este pedig az utolsó – mondta a Blikknek megtörten az édesapa, aki a vádemeléssel kapcsolatban annyit mondott, hogy valamelyest számított rá, még akkor is, ha nem ő hagyta ott egyedül Pannikát a lakásban a nyitott ablak mellett.

– Azt tudom, hogy inkább öngyilkos leszek, mint a börtön. Az nekem a véget jelenti, hiszen akkor még a temetőben sem találkozhatok a kislányommal

– sírta el magát Adamecz Tamás.

Ahogyan arról a Hirmagazin.eu Online Média is beszámolt, 2017 májusában Pannika szülei együtt dolgoztak éjszakai műszakban, ezért megkérték a kislány keresztanyját, Renátát, hogy vigyázzon helyettük a gyerekre.

Az alkalmi bébiszitternek azonban kora reggel munkába kellett mennie, nem volt ideje megvárni, hogy Tamás és Anasztázia hazaérjenek.

Így Renáta egyedül hagyta a picit, aki máig rejtélyes körülmények között kizuhant a negyedik emeleti bukóablakon.

Pannikát az édesapja találta meg, a ház előtti füves részen feküdt mozdulatlanul. A mentők kórházba szállították, ám ott nem sokkal később örökre elaludt.

Renáta, a kislány keresztanyja vigyázott a gyerekre Fotó: Grnák László

Renáta, a kislány keresztanyja vigyázott a gyerekre Fotó: Grnák László

Az ügyben vannak furcsaságok. Kiderült, hogy a szülők – bár egy ideig tagadták – pontosan tudták, hogy a keresztanya, ha rövid időre is, magára hagyja a gyereket. A kislány vérében alkoholt találtak, de a leginkább meglepő az, hogy a poligráfos vizsgálaton csak az apuka ment át, az anyuka megbukott.

Ez feltételezni engedi, hogy Pannika halálával kapcsolatban elhallgat valamit.

Az ügyben rengeteg szakértőt kirendeltek, de egyértelműen egyikük sem tudta megállapítani, hogy a gyerek önszántából mászott-e fel az ablakhoz, majd esett ki azon, avagy valaki esetleg kidobta a magasból.

Ebben az eljárásban azt vizsgálta a hatóság, ki a felelős azért, hogy egy ilyen pici gyerek egyedül maradt otthon. Annak a lehetőségét sem zárták ki, hogy valakinek köze volt a gyerek halálához, vagyis gondatlan emberölést követett el, de az ügy ezen részének nyomozását felfüggesztették. Amennyiben bármilyen eddig nem ismert adat merülne fel, azonnal újra megnyithatják az aktát.

 Egyelőre én is csak azt tudom, hogy vádat emeltek mindhárom érintett ellen, azt még nem, hogy az ügyészség milyen büntetést ajánl nekik. Természetesen ennek mértékétől függ, elfogadjuk-e – közölte lapunkkal az édesapa ügyvédje, dr. Lichy József.

A negyedik emeleti lakás ablakából esett ki a kislány, akit már nem tudtak megmenteni a kórházban  Fotó: Grnák LászlóA negyedik emeleti lakás ablakából esett ki a kislány, akit már nem tudtak megmenteni a kórházban Fotó: Grnák László

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t!

béikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Határvédelem: Köszönjük rendőreink, katonáink és civil segítőik napi áldozatos munkáját!

Géza

Drugs and alcohol – az eredmények

Géza

Kritikus a hóhelyzet: összeomlik Nyugat-Magyarország

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!