Hirmagazin.eu
Főoldal » Ingyenes miniopera és divatbemutató lesz az Andrássy úton
Kultúra

Ingyenes miniopera és divatbemutató lesz az Andrássy úton

Ingyenes évadnyitó szabadtéri előadást tart az Operaház előtt Terézváros önkormányzata, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége és a Magyar Állami Operaház immár hetedik alkalommal.

Az „Örökség és a XXI. század” mottójú kulturális rendezvény szeptember 9-én látható a lezárt Andrássy úton, az Operaház előtt. Az éjszakába nyúló programsorozat délután egy órakor kezdődik a Szfinxteraszon, ahol az Operaház ajándékaként a színház művészei három minioperát adnak elő.

A szabadtéren felállított alkalmi nagyszínpad este hat órakor izgalmas produkcióval nyit: egy olyan rendhagyó, táncbetétekkel színesített, zenés divatbemutatóra kerül sor, amelynek során többféle módon mutatkozik meg, hogyan ötvöződhet a magyar kortárs öltözéktervezők XXI. századi gondolkodásmódja a dualizmus korának idézetével.

Videoinstalláció a Magyar Állami Operaház honlokzatán a Díva(t)bemutató az Operánál című rendezvényen 2012. szeptember 15-én este.

Az érdeklődők többek között Latin Anna, Csegöldi Erika, Bein Klára, Molnár-Madarász Melinda, Szabó Fruzsina, Göbölyös Márta, Szűcs Blanka, Marosi Kriszta, Aranyosi Zsuzsanna, Molnár Mária Virág munkáit láthatják majd.

Az előadás valódi kuriózumnak ígérkezik annyiban is, hogy a modelleket a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói adják. A rendhagyó táncbetétekkel színesített, zenés divatbemutató koreográfiáját Sebestyén Csaba, a Magyar Táncművészeti Egyetem Klasszikus Balett Tanszékének docense, a Győri Balett egykori kiváló szólótáncosa külön erre az alkalomra készítette.

A nemzeti dalszínház idei évada este hét órakor Erkel Bánk bán című művének előadásával nyílik meg.

Az épület felújítása miatt  – rendhagyó módon – a közvetítés képsorai az Erkel színházból érkeznek az Andrássy úti kivetítőre. A magyarság számára ikonikus dalművet – annak ritkán hallható bariton változatában – Vidnyánszky Attila, a Magyar Állami Operaház egykori főrendezője, a Nemzeti Színház igazgatója állította színpadra.

Vidnyanszky Attila színházigazgató

A Bánk bán szünetében videoinstallációk láthatók majd az Operaház épületén. A Magyar Képző- és Iparművészek Szövetségének alkotói – Gábor Éva Mária, Pál Gábor és Gutema Dávid – ismét a ház főhomlokzatának architektúrája mentén, a technika legkorszerűbb eszközeinek felhasználásával, a felhangzó zenét és az est koncepcióját is alapul véve fogalmazták meg képi alkotásukat.

A szabadtéri művészeti program kurátora Simonffy Márta, Terézváros önkormányzatának kulturális alpolgármestere, egyben a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének elnöke. Évről évre ő álmodja meg az egyszeri rendezvények mottóját és koncepcióját, emellett a szabadtéri produkciók megvalósításában ugyanakkor alkotóként, rendezőként is meghatározó szerepet visz.

Az estet szervező intézmények nevében Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere és Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója köszöntik a közönséget a nagyrendezvény kezdetén, esdte hat órakor.

Az ingyenes összművészeti eseményre látogatók számára széksorok állnak majd rendelkezésre a lezárt Andrássy úton, amelyeket a nézők érkezési sorrendben foglalhatnak el.

Forrás: hirado.hu

Képek: Kanadai Magyar Hírlapszinhaz.org

Hasonló hírek

A pártok is gyászolják Kertész Imrét

info

Gyönyörű vasoszlopok lettek a dunaföldvári könyvtár díszei – a felújításkor találták őket

Géza

Felavatták a Sinkovits Imre-kamaratermet a Pesti Vigadóban

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------