Hirmagazin.eu
Főoldal » Indulatokat váltott ki a szlovákokban az egykori teniszcsillag soron kívüli beoltása
Külföld

Indulatokat váltott ki a szlovákokban az egykori teniszcsillag soron kívüli beoltása

A várólistán álló egészségügyi dolgozók sora ellenére politikusoknak, sőt közismert személyiségeknek is jutott már a koronavírus elleni vakcinából.

Pedig az oltásnak elsődlegesen a kritikus infrastruktúrát kellene, hogy szolgálja. Igor Matovič kormányfő és az egészségügyi minisztérium azt ígérte, szigorúbban fogják ellenőrizni az oltási stratégiát, hogy valóban a leginkább veszélyeztetettek kapják meg elsőként az oltást.

Jelentős felháborodást váltott ki Szlovákiában a volt teniszező, Dominika Cibuľková és férje, Michal Navara koronavírus elleni vakcinával történt beoltása. Cibuľkovának és férjének az oltási stratégia szerint erre még legalább tavaszig várnia kellett volna, első körben ugyanis csak az egészségügyi alkalmazottak, a szociális otthonok alkalmazottai, valamint a létfontosságú infrastruktúrában dolgozók kaphatják meg a vakcinát.

A pozsonyi kórház – melyben a hétvégén beoltották Cibuľkovát és férjét – azt állítja, hogy mindketten az oltóközpont egyik munkatársának közreműködésével kerültek fel a vakcinára jogosult személyek listájára – jogtalanul. Az illető állítólag hétfőtől az incidens miatt már nem dolgozik az oltóközpontban. Az intézmény szerint bárki beoltása, aki nem szerepel a vakcinára jogosult személyek hivatalos listáján, nincs összhangban az oltási stratégiával, éppen ezért az előnyben részesítést elfogadhatatlannak tartják. „Nagyon sajnáljuk a kialakult helyzetet, elnézést kérünk, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy hasonló hiba ne ismétlődhessen meg” – áll a kórház állásfoglalásában.

A teniszütőt a celebek életére cserélő egykori sportoló a közösségi hálón kért elnézést, és reményét fejezte ki, hogy ez a szerencsétlen incidens minél több embert sarkall majd arra, hogy beoltassa magát.

Igor Matovič kormányfő szerint Cibuľková esetében az oltási csoport tagja óriásit vétett, s leszögezte, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a jövőben hasonló ne fordulhasson elő. Az egészségügyi tárca szóvivője, Zuzana Eliášová kiemelte, a lakosság fennmaradó részének beoltása csak azt követően helyes, ha azon az ország működése szempontjából elengedhetetlen szakmákban dolgozók és a leginkább veszélyeztetettek már átestek.

„Januárban hozzávetőleg 250 ezer adag vakcina érkezik az országba,

ami a megismételt oltás szükségessége folytán értelemszerűen csak 125 ezer személyt fed le” – hívta fel rá a figyelmet Marek Krajčí egészségügyi miniszter, ezért a szaktárca az oltási szabályzat szigorú betartására szólította fel a kórházakat. A pozsonyi egyetemi kórház már jelezte is, hogy a listákat ezután kétszer ellenőrzi, és egészségügyi alkalmazottait megismételt továbbképzésnek veti alá.

 

Nyitókép: WALLACE WOON

Kapcsolódó hang

Az egykori szlovák teniszcsillag soron kívüli beoltása

A hang itt érhető el!

Forrás: Infostart.hu / Hirmagazine.u

Hasonló hírek

Beutazhatott Amerikába az orosz külföldi hírszerzés szankciós listára tett vezetője

Géza

Betegség állhat Merkel remegése mögött – videó

Géza

Nem fogadhatnak járatokat Nagy-Britanniából és Észak-Írországból a német repterek sem vasárnap éjféltől

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!