Főoldal » Indulásra készen az ISS újabb asztronauta-csapata (Videó)
Csillagászat, űrkutatás

Indulásra készen az ISS újabb asztronauta-csapata (Videó)

A brit Tim Peake, az amerikai Tim Kopra és az orosz Jurij Malencsenko alaposan felkészült a keddi indulásra. A háromtagú legénység nemsokára indul a Nemzetközi Űrállomásra.

 A brit Tim Peake, az amerikai Tim Kopra és az orosz Jurij Malencsenko alaposan felkészült a keddi indulásra. A háromtagú legénység nemsokára indul a Nemzetközi Űrállomásra. Elődeik múlt pénteken tértek vissza az űrből, 141 nap után. A 43 éves veterán pilóta, Peake a jövő áprilisi londoni maratonra időzíti űrbéli kísérletét, amihez egy futópadot használ majd, testén speciális hám lesz, amely segít neki kiküszöbölni a súlytalanság hatásait. - A kiképzésen abszolút mindenre felkészítettek bennünket. Persze biztosan lesznek izgalmas pillanatok is. A kilövés és a visszatérés mindenképpen rizikós. És ha adódik alkalom egy űrsétára, az sem a legkockázatmentesebb dolog – magyarázta Timothy Peake. A Szojuz a tervek szerint hat órányi út után éri el a Nemzetközi Űrállomást, fedélzetén a három asztronautával. Peake-nek 17 év katonai tapasztalattal, 3000 repült órával a háta mögött mindent újra kellett tanulnia a 173 napos küldetés előtt. Odafönn, az űrben nem egyszer fogja saját testét alávetni kísérleteknek. - Egy csomó tudományos kísérletet fogok végezni, összesen 25 olyan kísérlet van, amelyet a testemen kell elvégeznem, teljesen egyedül. Például a csonttömeg-vesztésre vonatkozóan kell teszteket végeznem, látásvizsgálatokat csinálok majd, és az immunrendszer megváltozását is figyelemmel kell kísérnem. A környezet mikrogravitációs hatásait az emberi testre. Egy csomó különböző betegség gyógymódjával kapcsolatban tehetünk felfedezéseket. Már jó ideje fantasztikusan izgalmas vizsgálatok zajlanak odafönn, a világűrben, és ezeknek egyszer majd nagy hatása lehet az emberekre a Földön. Peake egyébként néhány éve már rajthoz állt a londoni maratonon -akkor még a Földön. - Amire a leginkább kíváncsi vagyok, az a látvány. Nem vitás, a látvány – mondta. A Nemzetközi Űrállomáson dolgozó asztronauták mostani hosszú küldetései kísérletként szolgálnak, mivel az űrállomást működtető 15 ország partnersége a jövőben hosszabb küldetéseket tervez a Holdra, a Marsra és egyéb, távoli célállomások irányába.

Elődeik múlt pénteken tértek vissza az űrből, 141 nap után.

A 43 éves veterán pilóta, Peake a jövő áprilisi londoni maratonra időzíti űrbéli kísérletét, amihez egy futópadot használ majd, testén speciális hám lesz, amely segít neki kiküszöbölni a súlytalanság hatásait.

– A kiképzésen abszolút mindenre felkészítettek bennünket. Persze biztosan lesznek izgalmas pillanatok is. A kilövés és a visszatérés mindenképpen rizikós. És ha adódik alkalom egy űrsétára, az sem a legkockázatmentesebb dolog – magyarázta Timothy Peake.

A Szojuz a tervek szerint hat órányi út után éri el a Nemzetközi Űrállomást, fedélzetén a három asztronautával. Peake-nek 17 év katonai tapasztalattal, 3000 repült órával a háta mögött mindent újra kellett tanulnia a 173 napos küldetés előtt.

Odafönn, az űrben nem egyszer fogja saját testét alávetni kísérleteknek.

– Egy csomó tudományos kísérletet fogok végezni, összesen 25 olyan kísérlet van, amelyet a testemen kell elvégeznem, teljesen egyedül. Például a csonttömeg-vesztésre vonatkozóan kell teszteket végeznem, látásvizsgálatokat csinálok majd, és az immunrendszer megváltozását is figyelemmel kell kísérnem. A környezet mikrogravitációs hatásait az emberi testre. Egy csomó különböző betegség gyógymódjával kapcsolatban tehetünk felfedezéseket. Már jó ideje fantasztikusan izgalmas vizsgálatok zajlanak odafönn, a világűrben, és ezeknek egyszer majd nagy hatása lehet az emberekre a Földön.

Peake egyébként néhány éve már rajthoz állt a londoni maratonon -akkor még a Földön.

– Amire a leginkább kíváncsi vagyok, az a látvány. Nem vitás, a látvány – mondta.

A Nemzetközi Űrállomáson dolgozó asztronauták mostani hosszú küldetései kísérletként szolgálnak, mivel az űrállomást működtető 15 ország partnersége a jövőben hosszabb küldetéseket tervez a Holdra, a Marsra és egyéb, távoli célállomások irányába.

Forrás: euronews

Hasonló hírek

Megdöbbentő videó! Óriási ufó figyelte meg a NASA expedícióját – VIDEÓ

Mazsi

Óriási fekete lyukat találtak a Tejútrendszerben

Mazsi

Magyar asztrofotós fényképe A nap képe a NASA-nál

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------