Főoldal » Indul a medvehagyma szezon. Vigyázz, ha kedves az életed!
Életmód hírek

Indul a medvehagyma szezon. Vigyázz, ha kedves az életed!

Mielőtt nekiindulnál a nagy erdei sétának, hogy leszedd a medvehagymát, jobb ha ismersz néhány szabályt. Megkímélünk néhány kellemetlenségtől, és már fel is szolgálhatod a frissen szedett hagymát a vacsorához!

Hamarosan itt a medvehagymaszedés ideje, nem csak nagyon finom, de nagyon egészséges is ez a gyógynövény. Évről-évre egyre többen gyűjtenek belőle. Ha te is elszánnád magad arra, hogy saját magad szedd le, akkor mindenképpen érdemes néhány dolgot tudni, és betartani, nehogy az egészséged rovására menjen.

A jellegzetesen fokhagymaszagú gyógynövény országszerte megterem. Főleg bükkös vagy tölgyes erdők aljnövényzetei között érdemes keresni. Ügyelj arra, hogy a medvehagymát nagyon egyszerű összetéveszteni a gyöngyvirággal, mely mérget tartalmaz! A gyöngyvirág mérgező vegyületei már pár levél elfogyasztása után is szívpanaszokat okozhat.

Gyöngyvirág

Indul a medvehagyma szezon. Vigyázz, ha kedves az életed! 1
Fotó: 123RF

Vizsgáld meg a levelet, mielőtt leszednéd!

Dörzsöld meg, így könnyen felismered illatáról. A levelek szélessége is eltérő. A medvehagymáé kisebb, legfeljebb 3-4 cm szélesek. A gyöngyvirág levele nagyobb 6 cm-nél is nagyobb lehet. Virágzás után, már könnyű dolgod lesz, valószínű már találkoztál ezzel a harang alakú, illatos kis virággal. Összekeverhetetlen a medvehagyma csillag formájú virágaival. Gyökérzetük is eltérő, míg a medvehagyma hagymával rendelkezik, addig a gyöngyvirágnak tarackgyökere van. Ha sikerült azonosítanod a medvehagymát, akkor is figyelj arra, hogy csakis a levelei gyűjthetők. Nem szabad kiásni őket!

Medvehagyma

Indul a medvehagyma szezon. Vigyázz, ha kedves az életed! 2
Fotó: 123RF

Fontos tudni!

Naponta maximum 2 kg-ot szedhetsz le az állami erdőkben. Ezen felül kereskedelmi mennyiségnek számít, melyhez már különféle engedélyeket kell kérni a hatóságoktól. Ennek hiányában több tízezer forintos bírságra számíthatsz!

Forrás: Ripost

Fotó: 123RF

Hasonló hírek

Szerelmes ország a magyar

info

7-szerencsét hozó szilveszteri étel és tiltólistás falatok!

Géza

Olvassuk el Illés Fanni parauszó világbajnokunk történetét, mindnyájan jobb emberek leszünk! Prof. Dr. Apor Dávid

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------