Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Index: két tűzoltó megégett, mert nem volt megfelelő a ruhájuk

A portál tűzoltósági forrásokra hivatkozva írta meg az esetet, aminek kapcsán állítólag megfenyegették a dolgozókat, hogy ne szivárogtassák ki.

Az Index azt írja, két, egymástól független tűzoltói forrás is arról értesítette őket, hogy néhány napja Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében két mátészalkai tűzoltó másodfokú égési sérüléseket szenvedett munka közben. Tűzoltói vélemények szerint azért, mert nem volt megfelelő a ruházatuk anyaga. Az egyik forrásra hivatkozva azt írják: a ruhák sok esetben nem tűzállóak, régiek, és állítólag pénzhiány miatt nem cserélik le őket.

A portál a az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot is megkereste kérdésével, a szervezet pedig azt válaszolta: “az elmúlt napokban nem volt ilyen jellegű tűzeset”.

A vezetők állítólag megfenyegették a dolgozókat, hogy ha valaki kiszivárogtatja a hírt, akkor ki fogják nyomozni, ki tette, és ki fogják rúgni az illetőt.

Az Index szerint a baleset tényén kívül az is felkavarta a tűzoltókat, hogy bár körbement a szakmában, mégsem látta senki a hírekben a történeteket.

Forrás: Szeretlek Magyarország

Címkép: MTI fotó, Mihádák Zoltán – szmo.hu

Hasonló hírek

Kiderült, miről szólt a kémügy

Géza

Illegális migránsok Békés megyében

Géza

Életfogytiglanra ítélték a Teréz körúti robbantót

Géza