Főoldal » Íme, Németország legabszurdabb migránstörténete
Külföld

Íme, Németország legabszurdabb migránstörténete

A 39 éves Jeffrey Omorodion története rávilágít arra, hogy Németországba csak az a migráns nem tud beutazni, amelyik nem akar. A nigériai migráns késsel támadt egy rendőrre, kitoloncolták Franciaországba, majd megtiltották, hogy újra beutazzon, ma már mégis zavartalanul él az országban.

Idén márciusban toloncolták vissza Omorodiont és családját Franciaországba, mivel a nigériai család ott nyújtott be először menedékkérelmet az Európai Unió területén belül. A kitoloncolási eljárás azonban nem zajlott túl békésen, mivel a nigériai migráns egy 20 centiméteres késsel támadt az intézkedő egyenruhásokra.A 39 éves férfi azonban máshogy emlékszik:

Az éjszaka közepén nem tudtam hirtelen, hogy ki dörömböl az ajtón, ezért az ágyam alól előkaptam a kést, de csak azért, hogy megvédjem a családomat.

Omorodion azt állítja, hogy amikor észrevette, hogy rendőrök állnak vele szemben, akkor letette a szúróeszközt. Az őrizetbe vett férfit, a feleségét és a két gyermeküket repülővel Toulouse-ba szállították, és egy bírósági végzés szerint megtiltották neki, hogy újra megpróbáljon Németországba utazni.

Egy nap múlva ismét Németországban voltak

A toulouse-i repülőtérről busszal egy megadott címre kellett mennünk, ahol azonban közölték, hogy nem tudnak értünk tenni semmit, mert a környék menekültszállói tele vannak.

A két gyerekkel az oldalunkon szemeteszsákok mellett töltöttük az éjszakát, majd a helyi vasútállomásra siettünk, és az első vonattal elindultunk Németország felé

– meséli kalandos történetét a kétgyerekes bevándorló. Omorodiont és családját egyáltalán nem ellenőrizték a határon, Karlsruhéba érve felkeresték a helyi menekültközpontot, ahonnan egy közeli szállóra irányították őket. Ezen az átmeneti lakhelyen él jelenleg a család, és úgy tűnik, hogy ez egy darabig így is marad. Baden-Württemberg tartományi belügyminisztériumának szóvivője azt nyilatkozta a német Bild napilapnak, hogy a francia hatóságokon múlik, mennyi ideig marad ez az állapot.

Jeffrey Omorodion a kitoloncolása előtt havi 1200 eurónyi (kb. 380 ezer forintnyi) segélyt kapott a német államtól. A férfi és családja továbbra is a menedékjogi törvények alapján kap ellátást, és ez mindaddig így is marad, amíg nem rendelkeznek saját vagyonnal vagy bevétellel.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Támadás készült a Szent Péter bazilika ellen

Géza

Nem zárkózik el a lopottnak vélt Buddha-szobor visszaadásától a tulajdonos

info

A lányát nevezte ki kormányfőhelyettesnek Nazarbajev

info