Hirmagazin.eu
Főoldal » Íme itt vannak a Politikai Analfabéták!
Belföldi hírek

Íme itt vannak a Politikai Analfabéták!

2015 06 27 000558
2015. 06. 26. – 22:32

Nincs könnyű helyzetben az ellenzék bevándorlás ügyben. Két hónappal ezelőtt még azt hitték, hogy a Fidesz belpolitikai okokból vette elő a bevándorlás témáját. A baloldal ezért azt igyekezett bebizonyítani, hogy a migráció problémája nem is létezik. Lánczi Tamás írása.
Később a baloldali pártok és aktivistáik plakátrongálásba kezdtek, még mindig abban a tudatban, hogy Orbán és a Fidesz a migráció tematikáját valamilyen figyelemelterelésnek szánja.

Eközben sokasodtak a jelek, amelyek arra mutattak, hogy a migráció valóban súlyos kérdés – Magyarország és Európa számára egyaránt –, ami megoldásra vár. A baloldal még ekkor sem kapcsolt, és továbbra is Orbán támadásával volt elfoglalva. MSZP-s politikusok drótkerítést vonva a Fidesz-székház köré még egy héttel ezelőtt is azt állították, hogy „a bevándorlás egy álprobléma, amit a Fidesz kreált”, és hogy a kormány „gettóba zárja Magyarországot” a magyar-szerb határra tervezett kerítéssel.

Talán még mindig ezen a vonalon lennének, ha közben nem vált volna az Európai Unió legégetőbb problémájává az illegális migráció. Mostanra értelmes ember nem vitatja, hogy a helyzet mind Európában, mind Magyarországon kritikus.

Az Európai Unió határvédelmi ügynökségének (Frontex) adatai szerint 2014-ben 283 532 felderített illegális határátlépés történt az Európai Unió határain. Ez az előző évhez, 2013-hoz képest 164%-os emelkedést jelent.A magyar-szerb határt 2014-ben 43 357-en lépték át illegálisan, 117%-kal többen, mint 2013-ban. Az idei év első hat hónapjában pedig már 61 000 illegális határátlépés történt Magyarország határain. A nyugati tagállamok határzárral és visszatoloncolással válaszolnak a problémára, ami hatalmas terhet ró az Unió határországaira.

A tegnapi uniós csúcs után az ellenzék kommunikációja végképp összeomlott. Miközben azzal voltak elfoglalva az elmúlt hónapokban, hogy tagadják a probléma létezését és idegengyűlölettel vádolják az Orbán-kormányt és annak szavazóit, addig a miniszterelnök jól átgondolt külpolitikai stratégiájával látványos áttörést ért el a tegnapi EU-s csúcson.

A kormány intézkedéseinek és kommunikációjának köszönhetően sikerült közelebb kerülnünk egy olyan uniós bevándorlási szabályozáshoz, amely figyelembe veszi a magyar nemzeti érdeket, és enyhíti a hazánkra nehezedő migrációs nyomást. Magyarország így jó eséllyel elkerülheti, hogy olyan lehetetlen helyzetbe, egy migrációs harapófogóba kerüljön, mint Olaszország.

Miután az ellenzék belátta, hogy a további tagadás értelmetlen, most próbálja másra terelni a figyelmet. Mindenről szívesebben beszélnének, csak a migrációról ne kelljen. Vannak olyan helyzetek (ilyen ez is) amikor az ellenzéknek érdemesebb csöndben maradnia.

Legyen szó dunai árvízről, vörösiszap-katasztrófáról, újkori népvándorlásról, vagy bármilyen krízisről, az ellenzéknek ezekben a helyzetekben ritkán osztanak lapot. A talpraesett kormányok ilyenkor cselekszenek, az ellenzéknek pedig kifizetődőbb csak szemlélni az eseményeket, esetleg támogatólag fellépni. Ilyen helyzetben szembe menni a kormánnyal politikai analfabetizmusra vall.

forrás: mozgasterblog.hu/Lánczi Tamás
Kép: Google

Hasonló hírek

Bakondi: meg kell akadályozni az új migrációs vonalak kialakulását

Edit

Földi: A „trójai falóból” gyalogossereg lehet

Edit

A nem igazi terror

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------