Főoldal » Íme, az étterem, ahol 907 millió forintba kerül egyetlen vacsora
Bulvár

Íme, az étterem, ahol 907 millió forintba kerül egyetlen vacsora

Több mint hárommillió dollárt ajánlottak egy ebédért Warren Buffett befektetővel, a világ egyik leggazdagabb emberével.

Warren Buffett. Kép: CNBC.com

Az eBay aukciós portálon pénteken véget ért jótékonysági liciten 3 300 100 dollárt (hozzávetőleg 907 millió forintot) kínált fel a győztes – névtelenséget kérő – ajánlattevő. Ez nem sokkal marad el az amerikai üzletemberrel évente meghirdetett ebédért adott legmagasabb összegtől, 3 456 789 dollártól (950 millió forinttól), amelyet 2012-ben és 2016-ban fizettek.

A pénzből a Glide Foundation nevű alapítványt segítik. A szervezet a San Franciscó-i hajléktalanok támogatására fordítja majd az összeget. Warren Buffett a mostani licitig már több mint 26 millió dollárt (7,1 milliárd forintot) segített összegyűjteni az alapítványnak a 18 éve megrendezett aukciók révén.

A licitálók évről évre tetemes összeget fizetnek azért, hogy elkölthessenek egy ebédet a nebraskai befektetési guruval, a Berkshire Hathaway holdingtársaság főrészvényesével, elnök-vezérigazgatójával, aki világszerte ismert emberbaráti tevékenységéről is.

Buffett – akinek vagyonát 87,5 milliárd dollárra (több mint 24 ezer milliárd forint) becsülik – ilyenkor változatos témákban kap kérdéseket. Az egyetlen tabu, hogy mibe fektet legközelebb.

A győztes licitálók rendszerint a New York-i Smith and Wollensky steak házban találkoznak az üzletemberrel. Az étterem legalább 10 ezer dollárt szokott felajánlani az alapítványnak, hogy a helyszínéül szolgálhasson az ebédeknek.

Forrás: penzcentrum.hu

Hasonló hírek

Megtörtént: Pártos Csilla fia megkereste nagymamáját, Pécsi Ildikót. Ezt a választ kapta

Mazsi

Ian McKellen: meleg színészek nem kapnak Oscart

info

Családi dráma: Férje nélkül utazott el Ördög Nóra – VIDEÓ

Mazsi