Hirmagazin.eu
Főoldal » Íme a részletek az Orbán Viktor által bejelentett 4 plusz 2 hitelről
Gazdaság

Íme a részletek az Orbán Viktor által bejelentett 4 plusz 2 hitelről

Kiderült, milyen lehetőséget kapnak a vállalkozások a Növekedési Hitelprogram után: többféle összeghatár és futamidő között lehet keresgélni attól függően, hogy ki “mekkora”, a fix kamat szinte nulla.

Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggel a gazdaság újraindítása szempontjából kulcsfontosságúnak nevezte, hogy olcsó források kerüljenek az embereknek munkát adó vállalkozásokhoz – hitelek formájában is.

Ezen – voltaképpen állami – hitelek csomagjainak összeállításában a kormány együttműködik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint a Széchenyi-kártya jelenét és jövőjét kezelő KAVOSZ-szal is, utóbbin keresztül hozzáférhetők majd a hitelek.

“Mondhatjuk azt, hogy Széchenyi-kártya versus válság a félidőben 1-0. Most jön a második félidő, ezért szeretném tisztelettel és örömmel bejelenteni, hogy elindul a Széchenyi-kártya újraindítási hitelprogram július 1-jével, ami azt jelenti, hogy ez már egy újrakalibrált, újrakitalált program, azokra az elemekre koncentrál, amelyek a vállalkozásoknak éppen az újraindulás miatt lehetnek fontosak” – jelentette ki szerdán a bejelentéshez kapcsolódva Krisán László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke a Portfolio Hitelezés 2021 konferenciáján.

A Széchenyi-kártya “go” termékei között a következő hiteltermékek találhatók meg:

  • Széchenyi-folyószámlahitel: 100 millió forint felső határig, 2 éves futamidővel 0,1 százalékos fix kamattal megy
  • Széchenyi-kártya forgóeszközhitel: ez a “likviditási hitel go”, ez egy 3 éves termék, 250 millió forintos felső határig, szabadon felhasználható, szinte minden hitelcélra – akár hitelkiváltásra is
  • Széchenyi beruházási hitel: 1 milliárd forintos felső határ, 0,5 százalékos kamat a 10 éves futamidőre, a hitelcél bármi lehet, amit az újraindítási akciótervben a kormány meghirdetett (például ingatlanvásárlás, gépjárműbeszerzés, hitelkiváltás, kifektetés, üzletrészvásárlás, generációváltás)

E három hitelkonstrukció része annak a 4+2 csomagos bejelentésnek, amelyről a Világgazdaság konferenciáján Parragh László MKIK-elnök beszélt, ő is a 0,1 százalékos fix kamatozású folyószámlahitelt emelte ki, de szólt egy 0 százalékos, a turisztikai ágazat helyreállítását célzó hitellehetőségről is.

Az említett “plusz kettő”: a Széchenyi Lízing Program, 0,5 százalékos fix kamattal, ez szeptember 1-jén indul el, és szintén ekkor startol az uniós pályázatokhoz szükséges Széchenyi Önerőkiegészítő Hitel is – mondta el Krisán László a konferencián.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Új hiteltermékek a KAVOSZ-nál – Krisán László

A hang itt érhető el!

Forrás: Infostart.hu / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Kivonul az Uber Magyarországról

Edit

Patai Mihály: a növekedés már idén közel kerülhet a 2019-es szinthez

Géza

Rekordbevétellel zárta az évet a BÁV, vitték az aranyat..

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!