Főoldal » Imádod a kutyádat? Még jobban fogod, ha ezt elolvasod!
Állatvilág

Imádod a kutyádat? Még jobban fogod, ha ezt elolvasod!

Kutyád akár az életedet is megmentheti, különösen akkor, ha egyedül élsz. Egy új kutatás szerint ugyanis az idő előtti halálozás kockázata a felére csökken azoknál az egyedülállóknál, akiknek van kutyájuk.

Az egyedül élő időseknek valóban a legjobb barátja a kutya: ezeknek az embereknek a körében ugyanis 33 százalékkal csökken annak esélye, hogy a következő 12 év során elhaláloznak, ha van egy kutyájuk. Erre a következtetésre jutott egy 3,4 millió idősebb ember bevonásával elvégzett svéd kutatás.

Imádod a kutyádat? Még jobban fogod, ha ezt elolvasod!
Fotó: Pinterest

A kutyatartásnak a szívbetegségekre van a legnagyobb hatása. A kedvencek a korai halálozás kockázatát 33 százalékkal, míg a szív- és érrendszeri betegség előfordulásának kockázatát 11 százalékkal csökkentik – már csak azért is, mert aki kutyát tart, az egészen biztosan nem hanyagolja el a napi testmozgást. De a kutya a magányt is enyhíti, ezt az élethelyzetet pedig a kutatók a krónikus betegségekhez hasonlítják. A gazdik számára nemcsak a kutya jelent megbecsült társaságot, hanem sétáltatás közben a többi gazdival is hamar szóba elegyednek, így aki kutyát tart, annak kevesebb az esélye az elszigetelődésre. Az állattartás ezen kívül az immunrendszert is erősíti, mivel karban tartja a bélflórát. Érdekes adalék, hogy a kockázat legjobban a vadászkutyák, például a golden retrieverek, ír szetterek vagy a beagle-ek tulajdonosainál csökkent.

Imádod a kutyádat Még jobban fogod, ha ezt elolvasod! 1
Fotó: DFP

A svéd uppsalai egyetem kutatói olyan 40 és 80 év közötti emberek egészségügyi adatait ellenőrizték, akiknek a kórtörténetében nem szerepelt a szívbetegség. A résztvevők egészségi állapotának alakulását 2001. január 1. és 2012. december 31. között követték. Az adatok a kórházi adatbázisokból származtak, illetve a kutyatulajdonosok nyilvántartásából, amely 2001. óta szintén kötelező az országban.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

A lovak felismerik az emberi érzelmeket

info

Elpusztult Remény, a parlagi sas

info

Aranykezű tamarin a Nyíregyházi Állatpark legújabb jövevénye

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------