Hirmagazin.eu
Főoldal » Ilyet még nem láttak: Sokkoló felfedezést tettek a hawaii csillagászok
Tudástár - minden érdekesség

Ilyet még nem láttak: Sokkoló felfedezést tettek a hawaii csillagászok

Történelmi felfedezést jelentettek be a hawaii csillagászok a Pan-STARRS1 teleszkóppal. Egy másik csillagrendszerből érkező fura alakú aszteroida száguld át a Naprendszerünkön. A modern horror sci-fi filmekben ebből szokott hatalmas galiba kerekedni…

A felfedezés történelmi jelentőségűnek számít, hiszen eddig még nem volt alkalma senkinek más csillagrendszerből, a csillagközi téren keresztül érkező objektumot megfigyelni. Az objektum ugyan kisbolygó besorolást kapott, de az alakja inkább egy hatalmas, 400 méteres szivarra emlékeztet, és iszonyú gyors. Az UFO-vadászok szerint leginkább egy csillagközi űrhajóra hasonlít.

Az égitestről először azt hitték a csillagászok, hogy egy ősi üstökös, ám kiderült, hogy valóban a csillagközi térből származik. Thomas Zurbuchen, a NASA kutatója szerint ez hatalmas szenzáció, mert eddig csak elméleteket gyártottak arról, hogy létezhetnek ilyen elszabadult objektumok a csillagrendszerek között. Az aszteroida az Oumuamua nevet kapta, amelynek jelentése hawaii nyelven “elsőként érkező távoli üzenet” – írja a napiufo.hu.

A megfigyelések szerint sötétvörös színű, ami a kutatók szerint annak köszönhető, hogy évmilliók óta tartó csillagközi utazása során folyamatosan bombázzák felszínét a nagy energiájú kozmikus sugarak.

Ilyet még nem láttak: Sokkoló felfedezést tettek a hawaii csillagászok
Az aszteroida formája, színe és sebessége mind igen szokatlan a Naprendszerünkben. A fenti fantáziarajz igencsak hajaz egy jókora csillagközi űrhajóra, amelyeket a modern sci-fi filmekben láthatunk…

A kisbolygó 137 900 kilométer per óra sebességgel száguld, és már alig 200 millió kilométerre van a Földtől. Szerencsére időközben a kutatóknak sikerült alaposabban is megfigyelnie az égitestet, eredményeiket a Nature magazinban közölték.

Persze ez az összeesküvés-elméletek kedvelőit nem nyugtatja meg. Szerintük könnyen lehet, hogy a jól ismert horror-sci-fi filmek válnak valóra. Az aszteroida pedig nem más, mint egy évmilliókkal ezelőtt útnak indult intergalaktikus űrhajó, amely a rárakódott csillagközi portól néz csak ki sziklának. A mélyében pedig akár több ezer idegen életforma is utazhat hibernálva, arra várva, hogy egy lakható bolygó közelébe kerüljenek…

Ilyet még nem láttak Sokkoló felfedezést tettek a hawaii csillagászok 1

Reméljük, nem nekik lesz igazuk!

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Elmondta a teljes igazságot a leghíresebb jeti-videó készítője! – VIDEÓ

Mazsi

Erre nincs tudományos magyarázat: Ez a fotó érkezett a vörös bolygóról – VIDEÓ

Mazsi

Lázadás, betegség, halál kísérte 500 éve a világ egyik legnagyobb hatású expedícióját

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------