Image default
Külföld

Ilyen még nem volt: gyerekeket vett célba az Iszlám Állam Európában – VIDEÓ

A terrorszervezet saját oldalán jelentette be, hogy ők robbantottak.

Az Iszlám Állam jelentkezett a manchesteri robbantás elkövetőjeként, a dzsihadista szervezett közösségi portálokon tette közzé az ezt elismerő videót – jelentette az MTI az Akbar Irak internetes portálra hivatkozva.

A terrorszervezet szimpatizánsai is videókat töltöttek fel az internetre:

Az Ariana Grande koncertje után történt merényletben legalább 22-en meghaltak, és 59-en megsérültek.

Mindenütt vér volt és sikoltoztak – túlélők vallottak a robbantásról!

Megrázó részletességgel vallottak az éjszaka történt szörnyűségről a túlélők. Robbantás történt a a Manchester Arena rendezvényközpontban, ahol éppen Ariana Grande telt házas koncertet adott.

Abby Mullen is a helyszínen volt, alig pár méterrel tőle történt a robbanás. “Ahogy mentünk kifelé, egyszer csak volt egy hatalmas robbanás. Aztán már emberi bőr és testnedvek voltak mindenemen, a hajamon, a táskámon. A hang, a sikoltások, az a rengeteg vér… emberek rohangáltak leszakadt testrészekkel, hiányzó bőrrel. Soha többé nem tudom elfelejteni ezeket a rémképeket”.

Gary Walker a feleségével a lányaikat várták az előtérben, amikor a robbanás történt. “Hallottuk az utolsó dalt, aztán megindult a tömeg. Hirtelen hatalmas villanás volt, aztán valami robbant, és mindent elárasztott a füst. Megsérült a lábam. A feleségem azt mondta, le kell feküdnie. Ő a hasán sérült meg és eltört a lába. Azt hiszem, alig három méterre lehettünk a robbanástól. Meglep, hogy egyáltalán életben maradtunk”.

Több szemtanú is azt mondta, először csak azt hitték, valaki szórakozik a tömegben. A második robbanásnál azonban már pánik tört ki a koncertteremben, egymást taposták el az emberek.Mások pedig arról számoltak be, hogy a robbanás után 5-6 lövésszerű hangot is hallottak – írta a Daily Mail.
Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Hadat üzent a magyar állam a Facebooknak: 1,2 milliárdra büntette a világcéget

Mazsi

Ezt a háborút nem lehet megnyerni

Mazsi

Újabb szigorítások a görög-macedón határon

Edit