Image default
Gazdaság

Ilyen még nem volt a budapesti fürdők történetében

Rekordbevétellel kezdték az évet a fővárosi fürdők, már az első negyedévben egymillió vendéget fogadtak. A vendégek között egyre több a magyar, a műemlék fürdők pedig egyre vonzóbbak a turisták körében.

Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) értékesítési és marketingigazgatója a Világgazdaságnak elmondta: január-márciusban 980 ezer fizető vendég kereste fel a fürdőket,67,5 ezerrel több, mint az ugyancsak rekordokat döntő 2018első három hónapjában. A látogatók száma egy év alatt 7,4 százalékkal, az értékesítés nettó árbevétele 18,9 százalékkal, 600 millió forinttal nőtt.

A műemlék fürdők vendégforgalma dinamikusabban nőtt, mint a budapesti turizmus mutatói, aminek egyik oka, hogy a fürdők egyre népszerűbbek a fővárosba látogató külföldiek körében, a másik, hogy jelentősen bővült a magyar vendégkör is.

FORRÁS: MTI/BALOGH ZOLTÁN

A csaknem 20 százalékos bevételnövekedésben jelentős szerepe volt a helyi szolgáltatásokra, mindenekelőttmasszázsra és egyéb gyógyászati kezelésekre szóló jegyek bővülő eladásának,valamint a saját márkás termékcsomagok iránti élénk keresletnek. A társaság illetékese a lapnak elmondta: a három árkategóriában kínált, különböző termékeket – törölközőt, köntöst, tusfürdőt, sampont, szappant, krémeket – és másodlagos szolgáltatásokra szóló jegyeket tartalmazó csomagokból naponta több százat értékesítenek.

Az idei strandszezon hivatalosan április 27-én, jövő szombaton indul, a strandbelépők árának változtatásáról még nem született meg a hivatalos döntés – írta a Világgazdaság.

origo

Hasonló hírek

Csökkenhetnek az internetet érintő adók

info

Kockázatos termésnövelőkkel üzletelt egy cég

info

Lap, szem, le – 2015. 04. 07.

info