Hirmagazin.eu
Főoldal » Ilyen az élet a Fekete Delfinben, Oroszország legkeményebb börtönében – videó
Külföld

Ilyen az élet a Fekete Delfinben, Oroszország legkeményebb börtönében – videó

Ilyen az élet a Fekete Delfinben, Oroszország legkeményebb börtönében

 

Összegyűjtöttünk pár dolgot, mennyire kemény hely is a kazah határon, a szibériai semmi közepén fekvő börtön, melyből egyetlen egy módon távozhatnak a foglyok: koporsóban.

A (hivatalos nevén) Hatos Számú Szövetségi Fegyház Orenburg régióban fekszik, Sol-Iletskben. Az 1745-ben alapított fegyház az egyik legrégibb orosz börtön. Becenevét a börtön bejárata előtt lévő, fekete delfint mintázó szoborról kapta, melyet maguk a foglyok készítettek. A börtönben kizárólag életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt rabok vannak.

A Fekete Delfinnek hétszáz lakója van: egytől egyig Oroszország leghírhedtebb bűnözői. Sorozatgyilkosok, nemi erőszakot elkövetők, kannibálok, terroristák, gyerekmolesztálók, mániákus őrültek.

Minden fogvatartott bűnöző átlagosan öt embert ölt meg: a börtönben lévő hétszáz fogoly gyilkosságai összeadva kb. 3500 emberéletet tesznek ki.

A Fekete Delfinbe hátrabilincselt kézzel, letolt arccal és bekötött szemmel viszik be az elítélteket.

A börtönön belül is letolt arccal kísérik egyik helyiségből a másikba a foglyokat, hogy azoknak még ötletük se legyen a börtön elrendezését illetően, így meggátolva bármilyen szökési tervet.

A ‘stresszpóznak’ nevezett testhelyzetben a rabok keze magasabban van mint a csípője és legalább három őr vezeti őket – így maximális kontroll alatt tartják a foglyot, hogy az ne próbálhassa megtámadni az őröket vagy feltérképezni a börtönt. A foglyok gyakorlatilag nem is tudják, hogy néz ki, ahol vannak.

Ő Vladimir Nikolajev, az egyik életfogytiglanra ítélt fogoly. Kannibál.

Egy részeg verekedés alatt megölt egy férfit, a testét otthon feldarabolta és megkóstolta a combját.

Úgy gondolta, jó vicc lesz, ha ad az egyik ismerősének is belőle: azt mondta nekik, kenguruhús. A mit sem sejtő család pedig elkészítette és megette a húst. Vladimir még mindig viccesnek találja a dolgot.

A rabok 24 órás megfigyelés alatt vannak: folyamatosan kamerákon keresztül tartják szemmel őket, valamint negyedóránként egy őr is benéz a cellákba.

A lakók ugyanakkor kelnek és ugyanakkor fekszenek le aludni. A nem alvással telt tizenhat órában a foglyoknak tilos az ágyra ülniük vagy feküdniük: olvashatnak vagy olykor a rádió is engedélyezett, mely az egyetlen kapcsolatuk a külvilággal.

Egy nap egyszer másfél órára egy nagyobb helyiségbe vezetik őket, ahol mozoghatnak – de itt sem láthatják az eget.

Ebben a másfél órában az őrök végigkutatják a cellákat bármilyen nem megengedett tárgy után. A Fekete Delfin 700 foglyát 900 őr őrzi.

A cellákat három acélajtó zárja: a Fekete Delfinben a foglyok gyakorlatilag egy cellán belüli cellában laknak.

A börtönben nincs közös ebédhelyiség, a rabok mind a cellájukban fogyasztják el az ételt: levest és egy kevés kenyeret, naponta négyszer.

 

A Fekete Delfinből még soha senki nem szökött meg.

Nem is csodáljuk.

Képek és forrás: National Geographic, Wikipédia

Hasonló hírek

A muszlim nők is felelősek a saját sorsukért – mondta Zana Ramadani

Edit

Többen meghaltak a francia riviérát sújtó vihar miatt (Videó)

info

Oroszország 18 újabb robotrepülőgépet indított ISIS célpontok ellen a Kaszpi-tengerről (+ Videók)

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------