Image default
Technika, kommunikáció

Ilyen a tipikus átverés a Facebook, a Youtube és az Instagram oldalain

Nagyjából egyidős az internettel ez a szimpla trükk, mégis annyian esnek áldozatául. Közösségi oldalakon terjed, ingyen kapható a nagy értékű ajándék.

Az alábbi hirdetés – és tettestársai – leginkább csak annyit kérnek, hogy kattintsunk és megosszunk. Ingyen iPhone-t lehet nyerni vele.

tipikus Facebook atveres

A Facebookon, Instagramon, a Google + -on és a YouTube-on megjelenő hirdetések legújabban ingyenes iPhone-okat sorsolnak ki olyan egyszerű feladatokért cserébe, mint hogy osszuk meg a posztot, kövessünk valamilyen oldalt.

Pár kattintás az egész.

És már el is nyerheti a figyelmetlenül kattintgató felhasználó – a vírust.

3 tanács a közösségi oldalakhoz:

  • Legyünk óvatosak a linkekkel: ne kövessük a kéretlen e-mailekben, szöveges üzenetekben vagy weboldalakon található linkeket, amelyek azt állítják, hogy ingyenes iPhone-t – bármi ingyenest, vagy aránytalanul olcsót – kínálnak. A nagylelkű ajánlatok mögött gyakran adathalász támadás bújik meg.
  • A csalók kedvenc terepe a közösségi média. Átverős hirdetéseik a figyelmes szemnek többnyire már a gyakori helyesírási és nyelvtani hibáikkal gyanút kelthetnek. Neves cég nem küld fordítóprogrammal készült ajánlatokat.
  • Gyakori hiba, hogy az otthoni számítógépen állandóan rendszergazdai jogokkal vagyunk bejelentkezve: így, ha egy bűnöző megszerzi a jelszavunkat, rögtön korlátlan jogokhoz jut a gépen. Napi használatra készítsünk magunknak korlátozott jogokkal rendelkező felhasználói fiókot, s csak telepítések idején dolgozzunk rendszergazdaként.
  • Állítsunk be a Facebookon és a Google-n kétlépcsős hitelesítést (mint a banki oldalakon szokás), hogy biztonságban tartsuk a felhasználói fiókunkat.

Forrás: hirado.hu

Kép: Kashmir Monitor

Hasonló hírek

Komoly újítás, erre készül a Facebook. Téged is érint?

Mazsi

Egy helyi vezető szerint Indiában már évezredekkel ezelőtt is volt internet

Géza

Különleges repülők Ferihegyen – fotók

Géza