Hirmagazin.eu
Főoldal » Ilyen a tipikus átverés a Facebook, a Youtube és az Instagram oldalain
Technika, kommunikáció

Ilyen a tipikus átverés a Facebook, a Youtube és az Instagram oldalain

Nagyjából egyidős az internettel ez a szimpla trükk, mégis annyian esnek áldozatául. Közösségi oldalakon terjed, ingyen kapható a nagy értékű ajándék.

Az alábbi hirdetés – és tettestársai – leginkább csak annyit kérnek, hogy kattintsunk és megosszunk. Ingyen iPhone-t lehet nyerni vele.

tipikus Facebook atveres

A Facebookon, Instagramon, a Google + -on és a YouTube-on megjelenő hirdetések legújabban ingyenes iPhone-okat sorsolnak ki olyan egyszerű feladatokért cserébe, mint hogy osszuk meg a posztot, kövessünk valamilyen oldalt.

Pár kattintás az egész.

És már el is nyerheti a figyelmetlenül kattintgató felhasználó – a vírust.

3 tanács a közösségi oldalakhoz:

  • Legyünk óvatosak a linkekkel: ne kövessük a kéretlen e-mailekben, szöveges üzenetekben vagy weboldalakon található linkeket, amelyek azt állítják, hogy ingyenes iPhone-t – bármi ingyenest, vagy aránytalanul olcsót – kínálnak. A nagylelkű ajánlatok mögött gyakran adathalász támadás bújik meg.
  • A csalók kedvenc terepe a közösségi média. Átverős hirdetéseik a figyelmes szemnek többnyire már a gyakori helyesírási és nyelvtani hibáikkal gyanút kelthetnek. Neves cég nem küld fordítóprogrammal készült ajánlatokat.
  • Gyakori hiba, hogy az otthoni számítógépen állandóan rendszergazdai jogokkal vagyunk bejelentkezve: így, ha egy bűnöző megszerzi a jelszavunkat, rögtön korlátlan jogokhoz jut a gépen. Napi használatra készítsünk magunknak korlátozott jogokkal rendelkező felhasználói fiókot, s csak telepítések idején dolgozzunk rendszergazdaként.
  • Állítsunk be a Facebookon és a Google-n kétlépcsős hitelesítést (mint a banki oldalakon szokás), hogy biztonságban tartsuk a felhasználói fiókunkat.

Forrás: hirado.hu

Kép: Kashmir Monitor

Hasonló hírek

Friss: Leleplezték a Facebookot manipuláló Soros-birodalmat! Oszd meg!

Géza

Nincs veszélyben a számlája? A bűnözők nem így gondolják

Edit

Magyar fejlesztésű szoftver segíti Nepál újjáépítését

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------