Hirmagazin.eu
Főoldal » Ilyen a robbanás ellen védő magyar találmány – videó
Vállalkozói szféra

Ilyen a robbanás ellen védő magyar találmány – videó

Épületeket, autókat, tömegközlekedési eszközöket, és így a bennük lévő embereket is képes megvédeni a robbanási energiától egy magyar vállalkozás, az Aluinvent Zrt. új terméke. Az innovációs díjjal is jutalmazott találmány olyan sokszínű, hogy többnyire már eleve vevői kéréshez kapcsolódóan folyik a fejlesztés – mondta Dr. Babcsán Norbert, a cég alelnöke és technológiai igazgatója. 

Ilyen a robbanás ellen védő magyar találmány - videó

Ebből az anyagból készülhet űripari alkatrész, építőipari burkolóelem, könnyű autóalkatrész, ütközőelem, bútor, hangszigetelő kerítés épp úgy, mint robbanásvédelmi panel. Ez utóbbi egy olyan speciális alumíniumhab, amely elnyeli a robbanási energiát, így az emberéletek mellett a nagy értékű infrastruktúra védelmére is alkalmas lehet.

A kutatók szerint, ha a jövőben a betonépületeket aluhabbal vonnák be, az elnyelhetné az esetleges robbanások lökéshullámait, így az épületek nem sérülnének. Ezt bizonyítja a cég által létrehozott robbanásvédelmi panel prototípus, amelyet nemcsak a kiemelt védelmi létesítmények – bankok, stadionok, nagykövetségek, közintézmények – borítására lehetne alkalmazni, hanem például tömegközlekedési és páncélozott személyvédelmi járművek robbanás elleni védelmére is.

A védelmi iparban még nem értek véget az aluhab felhasználási lehetőségei, az Aluinvent ugyanis már golyó-és repeszálló aluhab-magú szendvicsanyagok fejlesztésén is dolgozik.

A kimagasló piaci igényekre való tekintettel az Aluinvent Zrt. jelenleg egy évi ezer tonna kapacitású üzemet épít. A gyártóüzem a Norvég Finanszírozási Mechanizmus Zöld ipari innováció (HU09) program “Innovatív világszínvonalú környezetbarát alumíniumhab termék gyártása és újrahasznosítási technológiájának fejlesztése” című projekt keretében valósul meg (azonosítószám: HU09-0075-A2-2013). A Norvég Alapok 369 781 208 forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a projekt megvalósításához.

forrás: profit7.hu

Hasonló hírek

Javul a vállalkozók jövedelempozíciója 2016-ban

info

Seregszemlét tartott a hazai e-kereskedelem

Edit

Újabb startlehetőség hazai startupoknak

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------