Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Illegális migránsokat szállított + újabb határátlépési kísérletek

Egy moldáv férfi által vezetett kisteherautó ellenőrzése során hét határsértőt találtak megbújva a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. Velük szemben a román hatóságok járnak el. (2018. 10. 21., v – 19:19, Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A sofőr 2018. október 21-én 17 óra 20 perckor akart a gépkocsival az ország területére lépni a határátkelőhelyen.

cof

A magyar és a román rendőrök a közös ellenőrzés során, a járműben kialakított rejtekhelyen hat vietnámi és egy sri-lankai állampolgárt találtak.

mde

Ők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A kisteherautó sofőrjével és a határsértőkkel szemben a román határrendőrség indított eljárást.

dav

Összesen tizenegy külföldi próbált jogellenesen bejutni Magyarország területére tegnap, a délelőtt folyamán. (2018. 10. 21., v – 13:02, Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2018. október 21-én 8 óra 40 perckor három, míg 11 óra 30 perckor további nyolc külföldit tartóztattak fel Hercegszántó közigazgatási területén. A feltartóztatott személyek mindegyike iráni állampolgárnak vallotta magát.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Képek: promenad, hirpress, police.hu

Forrás: police.hu

 

Hasonló hírek

Kamionban szöktek át a magyar határon, elkapták a migránsokat

Mazsi

Másfél tonna kokainra bukkantak

Edit

Feladták magukat a józsefvárosi lövöldözök! Oszd meg!

Géza