Hirmagazin.eu
Főoldal » Íjjal lövik a vaddisznókat Újbudán
Állatvilág

Íjjal lövik a vaddisznókat Újbudán

A vadőr 100-150-re becsüli a helyi állományt, és azt mondja, a Sas-hegy több száz róka otthona.

Egy vaddisznót ábrázoló, „Vadkárelhárítás” címet viselő hirdetményre figyelhettek fel az elmúlt hetekben a környék lakói Budán, a XI. Kerületi Madárhegy kertvárosias területén: „Értesítjük a lakosságot, hogy a Budapest XI. Kerület Újbuda Önkormányzat közigazgatási területén a vaddisznók károkozásának visszaszorítása érdekében az Önkormányzat mezőőri feladatokkal megbízott szakembereket alkalmaz. Feladatukat a bejelentések alapján az állatok (elsősorban a vaddisznó) lakott területektől való távoltartásával, károkozás megelőzéséével, vadriasztó szerek és eszközök alkalmazásával, veszélyeztetés esetén kilövéssel végzik el” – írja az Index.

Tavaly Újbudán hét vaddisznót lőttek ki íjjal, 15-öt befogtak, miközben a vadőrnek egyre több dolga akad a rókákkal is.

A lap által megkeresett mező- és vadőr, Somogyi Zoltán elmondta, az a feladata, hogy a vadakat visszaszorítsa eredeti élőhelyükre, a Pilisi Parkerdő területére.

Lakott területen robbanó fegyverrel tilos vadászni, így csigás vadászíjjal lövik a vaddisznót. 100-150 tagúra becsüli a környékbeli kondák állományát a vadőr. Somogyi Zoltán szerint elég ha néhány egyedet sikerül kilőniük, mert kellően intelligens állat ahhoz a vaddisznó, hogy megneszelje, veszélyben van.

Somogyi Zoltán szerint rókainvázió van Budán, a több száz egyedes állomány központja a Sas-hegy. Fő táplálékuk pedig a kertekbe kihelyezett macska- és kutyaeledel.

Nyitókép: Pixabay

infostart

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Máris megvan 2016 sztárállata!

Mazsi

A srác megment egy árva cicát – 1 évvel később a macska még mindig szeretetével jutalmazza – videó

Géza

Kirázott a hideg attól, amit a kóbor kutya szájában vitt… de ez még csak a kezdet!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!